Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Brouwerij B trakteert vier flesjes gerstenat Blankenberge beschikt sinds 2016 na vele jaren opnieuw over een eigen brouwerij. Achter het verhaal zitten Jan De Soete, zijn broer Pieter en zijn schoonzus Julie Geldhof. Om hun prille Brouwerij B meer bekendheid te geven pakken ze via de Krant van Blankenberge elke maand uit met een prijsvraag waarbij de lezers een pakketje met vier flesjes van hun eigen gerstenat kunnen winnen.

Enkele jaren geleden hebben we met de Krant van Blankenberge meegewerkt aan het boek 'Badplaats in Stijl' waarin de architectuur in onze stad belicht wordt uit de Belle Epoque periode en het Interbellum. Het leek ons wel leuk idee om voor de prijsvraag van deze maand nog eens een duik te nemen in dit naslagwerk.

Lees verder

Blankenberge: 06/07/2017 Hotel Mercure best bereikbare hotel in Blankenberge Zojuist heeft AccorHotels haar jongste telg Hotel Mercure Blankenberge Station officieel geopend. Het nieuw architecturaal pareltje aan onze kust van de hand van de Belgische architect Marc Corbiau telt 64 kamers en beschikt over een rooftop zwembad. Hotel Mercure Blankenberge Station met rooftop zwembad

Hotel Mercure Blankenberge Station ligt vlak aan het NMBS station en is daarmee het best bereikbare hotel van onze badstad. Gasten die met de trein komen kunnen bij wijze van spreken bijna rechtstreeks het hotel binnenstappen.

Lees verder
Peugeot Garage Universel sponsort Ridge Forrester Blankenberge: 05/07/2017 Peugeot Garage Universel sponsort Ridge Forrester Ronn Moss die gestalte gaf aan het personage Ridge Forrester in de soapserie The Bold and the Beautiful rijdt gedurende zijn verblijf in ons land rond met een auto gesponsord door Peugeot Garage Universel in Blankenberge. De sleutels werden hem vandaag overhandigd door de zaakvoerder Wim Strubbe.

Van 7 tot en met 26 augustus is Luc Caals opnieuw te gast in het Kusttheater ’t Colisée met zijn zomershow. Dit jaar heeft de veelzijdige Vlaamse artiest een wel heel bijzonder iemand op de kop kunnen tikken om aan zijn zijde te staan. Niemand minder dan Ronn Moss, de Amerikaanse acteur en muzikant die vanaf 1987 tot en met 2012 gestalte gaf aan het personage Ridge Forrester in de soapserie The Bold and the Beautiful, zal het podium met hem delen.

Lees verder
Blankenberge: 05/07/2017 Vriendenkring Stadsgidsen verwelkomt 2000ste bezoeker De expo '1870-1914 Blankenberge in stroomversnelling' in de Sint-Rochuskerk is een publiekstrekker. Amper één maand na de opening mocht de vzw Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge gisteren reeds haar 2000ste bezoeker verwelkomen. Vriendenkring Stadsgidsen verwelkomt 2000ste bezoeker

De vzw Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge pakt op dit moment uit met haar tiende tentoonstelling. Tot voorheen maakten ze daarvoor telkens gebruik van het CC Oud Stadhuis waarbij er telkens heel wat volk over de vloer kwam. Met de tentoonstelling '1870-1914 Blankenberge in stroomversnelling' exposeren ze voor het eerst in de Sint-Rochuskerk, en ook daar loopt het bezoekersaantal als een trein.

Lees verder

Blankenberge: 04/07/2017 Eén jaar gratis stadswifi, wat cijfermateriaal ... Gratis aangeboden wifi op openbare plaatsen in onze badstad bestaat één jaar. Op 1 juli 2016 werden de drukste straten en pleinen van Blankenberge voorzien van gratis wifi.

Gedurende de afgelopen 12 maanden hebben 53.765 bezoekers van onze badstad gebruik gemaakt van deze nieuwe dienstverlening. Samen gebruikten ze zo'n 185.000 keer het wifinetwerk. De grootste gebruikersgroep is ouder dan 21 jaar. Het percentage mannen en vrouwen is ongeveer gelijk. De meesten onder hen zijn Nederlandstalig, gevolgd door de Franstaligen.

Lees verder
Carnavalisten kunnen opgelucht ademhalen Blankenberge: 04/07/2017 Carnavalisten kunnen opgelucht ademhalen Toeval of niet, slechts enkele dagen na de burgemeesterswissel komt het stadsbestuur van Blankenberge met de lang verwachte oplossing voor de carnavalisten wagenbouwers. De stad heeft een overeenkomst kunnen sluiten met de familie Strubbe om het pand te huren waarin de vorige Peugeot Garage Universel was gehuisvest.

Aan de zoektocht naar een geschikte oplossing voor de carnavalisten wagenbouwers, die weldra niet langer gebruik kunnen maken van de loods gelegen op de stationssite, is vandaag een einde gekomen. Dit werd zopas bekend gemaakt door burgemeester Ivan De Clerck en schepen voor carnaval Daphné Dumery.

Lees verder
Herbevestiging titel Fair Tradegemeente Blankenberge: 03/07/2017 Herbevestiging titel Fair Tradegemeente 2017, het jaar waarin Blankenberge opnieuw gekroond wordt tot Fair Tradegemeente staat eerlijke handel ook dit jaar weer centraal in onze badstad. Met de herbevestiging van de titel Fair Tradegemeente worden deze inspanningen dan ook beloond.

Vlaanderen telt 178 Fair Tradegemeenten. Blankenberge mag zich vol trots bij deze gemeenten rekenen. Door de herbevestiging van deze titel, zal ook dit jaar eerlijke handel weer op de Blankenbergse agenda staan.

Lees verder
Bib vaker open voor internetters Goed nieuws voor de internetgebruikers! De bibliotheek breidt haar dienstverlening uit. Leden kunnen voortaan ook 's ochtends tussen 10:00 en 12:00 uur gebruikmaken van de twaalf internetpc's op de eerste verdieping in de Cyberspace.

Snel even je mails checken of tickets afdrukken omdat je printer het thuis laat afweten ... aarzel dan niet om een bezoekje te brengen aan de bib. Je surft er supersnel op de internetpc's.

Naast de Cyberspace, waar de pc's staan, wordt dan ook het Klein salon opengesteld. Daar komt er extra ruimte vrij voor wie in alle rust de digitale krant wil lezen of op een eigen toestel via het gratis wifinetwerk wil surfen. De kranten- en tijdschriftenlezers blijven uiteraard welkom in het Groot salon. Op de benedenverdieping is het eveneens mogelijk om je materialen in te leveren en te verlengen. Strips, cd's en dvd's ontlenen, kan er ook.

Blankenberge: 01/07/2017 Politiezone investeert in Strandbuggy De politiezone Blankenberge-Zuienkerke beschikt als eerste kustgemeente over Strandbuggy. Het veelzijdig en wendbaar voertuig kan voor allerlei taken worden ingezet. Politiezone investeert in Strandbuggy

Onze politiezone heeft afgelopen vrijdag vol trots haar nieuwste aanwinsten voorgesteld. Blikvanger was een blauwe Yamaha Viking. Het voertuig 'De Standbuggy' zal de politie en strandredders voortaan in staat stellen om efficiënter te werken op het strand.

Lees verder
Blankenberge: 29/06/2017 Site Oostkant Blankenberge krijgt nieuwe identiteit De opdracht om het bestaande Noordzeebad te vervangen door een nieuwe, hedendaagse sportinfrastructuur gaat gepaard met ingrijpende veranderingen. De gunning van het project dat in het schepencollege van 16 mei werd goedgekeurd behelst een totaalvisie op de hele site tussen het financiëngebouw, Tennisclub Blankenberge en het fonkelnieuwe Skateplaza. Site Oostkant Blankenberge krijgt nieuwe identiteit

Björn Prasse, schepen voor ruimtelijke planning en openbare gebouwen "Dergelijke omvangrijke infrastructurele en financiële plannen vragen een goed onderbouwde visie op de huidige en de toekomstige site die zoekt naar optimaal ruimtegebruik, maximale aandacht voor architectuur en gebruiksvriendelijkheid alsook doordachte mobiliteitsoplossingen en energiegebruik."

Lees verder

Stationsplein wordt visitekaartje van Blankenberge Blankenberge: 28/06/2017 Stationsplein wordt visitekaartje van Blankenberge Als sluitstuk op het vernieuwd handelscentrum krijgt na de zomer van 2017 het Koning Leopold III-Plein een volledige make-over. Het vernieuwde stationsplein die hoofdzakelijk zal worden gebruikt als evenementenplein moet met een groots 3D-kunstwerk het visitekaartje van onze stad worden.

De werken voor de aanleg van het nieuw stationsplein starten meteen na de zomer. "Reeds daags na de bloemenstoet gaat het oud VVV-gebouw tegen de vlakte", zegt toekomstig burgemeester Ivan De Clerck. "De drie tinten grijs die gehanteerd werden in de centrumstraten gaan over in vier tinten grijs waarbij het accent zal worden gelegd op de bleekste tinten, dit om een open en luchtig gevoel te creëren. Als absolute eyecatcher komt er ter hoogte van het tramspoor langs de De Smet de Naeyerlaan een opvallend kunstwerk in de vorm van het woord 'Blankenberge'. Het 3D-kunstwerk gemaakt door een gerenommeerde Nederlandse firma in Roermond zal 27 meter lang zijn en een hoogte hebben van 2,5 meter."

Lees verder