Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 22/04/2017 Jaarabonnement zwemmen nu de helft goedkoper In het kader van het subsidiedossier voor het nieuw te bouwen zwembad in Blankenberge heeft de stad Blankenberge een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de gemeente De Haan-Wenduine. Het samenwerkingsverband heeft er onder meer toe geleid dat een jaarabonnement een flink stuk goedkoper wordt in Blankenberge. Jaarabonnement zwemmen nu de helft goedkoper

Zowel het Wielingenbad in De Haan-Wenduine als het Farys-Noordzeebad in Blankenberge kennen een drukke bezetting. Beide zwembaden hebben een specifieke eigenheid waardoor de samenwerking en het afstemmen van het beleid resulteert in een groter aanbod van beschikbare uren, een efficiëntere invulling van de zwemwateroppervlakte en een ruimere keuze voor de klanten om van beide zwembaden gebruik te maken.

Lees verder
Blankenberge: 22/04/2017 Zorgzame handelaars gebundeld in handige infobrochure Zorgzame handelaars gebundeld in handige infobrochure Vorig jaar in juni hebben 32 lokale handelaars van Blankenberge hun handtekening gezet onder het convenant 'Zorgzame Handelaar'. Met het ondertekenen van het charter engageren zij zich voor een verregaande dienstverlening naar de klant toe die minder mobiel is of om tal van redenen niet meer tot in de handelszaak kan geraken. Om het de klant nog gemakkelijker te maken is er nu ook een handige informatiebrochure uitgebracht.

Anderhalf jaar geleden opperde schepen van middenstand Daphné Dumery het idee om de vergrijzing aan onze kust niet enkel te zien vanuit het oogpunt van de zorg maar ook als een opportuniteit op economisch vlak. Vanuit de Middenstandsraad werd daar meteen enthousiast op gereageerd en er werd een werkgroep opgericht met Tina Farina als voorzitter.

Lees verder
Blankenberge: 21/04/2017 10.000 euro investeringen in verkeersveiligheid voor fietsers Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts verhoogt het investeringsbudget voor de fiets naar een historisch hoog niveau en dat gaan we ook in Blankenberge merken. Nog in deze bestuursperiode is er 10.000 euro uitgetrokken voor een voorbereidende studie omtrent de herinrichting van het fietspad, dit om de verkeersveiligheid te verhogen. 10.000 euro investeringen in verkeersveiligheid voor fietsers

Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. Voor de komende drie jaar wordt er een recordbedrag van 300 miljoen euro voorzien. Het Fietsinvesteringsplan is ondertussen klaar met alle concrete projecten, het plan bevat ook goed nieuws voor Blankenberge.

Lees verder
Blankenberge: 21/04/2017 Lionsclub Blankenberge lauwert Vredesposter-winnaars De Lions Peace Poster Contest spoort jaarlijks wereldwijd honderdduizenden kinderen aan om een tekening te maken waarin vrede centraal staat. Thema dit jaar is 'De toekomst van de Vrede'. Voor de plaatselijke afdeling Lions Blankenberge namen er een 300-tal leerlingen deel uit diverse scholen in onze stad. De 14 winnaars werden gisteren bekendgemaakt. Lionsclub Blankenberge lauwert Vredesposter-winnaars

De Peace Poster Contest is een wereldwijde tekenwedstrijd voor kinderen van 11 tot 13 jaar die elk jaar opnieuw wordt georganiseerd door Lions International. Voornaamste doelstellingen van de 'Vredesposterwedstijd' zijn naast het bewustmaken van kinderen voor het begrip vrede, de bekendheid van de Lions bij de jeugd verhogen, contacten leggen met jonge gezinnen en het clubleven binnen de eigen afdeling dynamiseren ... ambities waar de Lions Blankenberge sinds een groot aantal jaren wonderwel in slagen.

Lees verder
Meer parkeermogelijkheden voor inwoners en tweedeverblijvers Blankenberge: 19/04/2017 Meer parkeermogelijkheden voor inwoners en tweedeverblijvers De stad Blankenberge heeft gisteren haar Kadernota Mobiliteit voorgesteld. Krachtlijnen daarbij zijn het optimaliseren van de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de badstad, inzetten op multimodaliteit, verdere aandacht voor de zwakke weggebruikers en last but not least, een aanzienlijke uitbreiding van het bewonersparkeren, zowel voor de eigen inwoners als voor de tweedeverblijvers.

Voor de concrete uitwerking van het nieuw mobiliteitsplan werd beroep gedaan op het studiebureau van de West-Vlaamse Intercommunale. Daarnaast werd rekening gehouden met de enquête die werd opgesteld naar aanleiding van de aanleg van de centrumstraten, als met de enquête welke werd uitgevoerd door de handelsgebuurtekring Centrum.

Lees verder
Dieven op bezoek bij Quest Computers Blankenberge Blankenberge: 18/04/2017 Dieven op bezoek bij Quest Computers Blankenberge Deze nacht omstreeks 3:30 uur werd ingebroken bij Quest Computers Blankenberge. Niettegenstaande de dieven na 30 seconden werden afgeschrikt door een rookbom, konden toch een 15-tal laptops en Apple toestellen worden buitgemaakt.

Twee wagens reden om 3:27 uur de parking van de lokale computerwinkel op. Gedurende twee minuten werd er door vijf personen met een voorhamer ingebeukt op het gewapend glas van de toegangsdeur. Uiteindelijk konden de dieven zich om 3:29 uur toegang verschaffen tot de winkel.

Lees verder
Bloemenhulde voor geneuvelde Blankenbergenaar Blankenberge: 11/04/2017 Bloemenhulde voor gesneuvelde Blankenbergenaar Op 7 april 1994 werden 10 Belgische Blauwhelmen door Rwandese militairen om het leven gebracht in Kigali bij de uitvoering van een humanitaire opdracht. Sindsdien is er op die dag in ons land op verschillende plaatsen een jaarlijkse Herdenking van de Veteranen. In Blankenberge vond de plechtigheid plaats op zaterdag 8 april in het Albert I-Park met een bloemenhulde aan het Monument van de Ontmijners.

De Herdenking van de Veteranen in Blankenberge was een initiatief van Nationale Vriendenkring der Veteranen van de Strijdkrachten Afdeling Oostende & Kust.

Lees verder
Blankenberge: 10/04/2017 Uitzonderlijke warme aprildag extra druk voor de VBZR Voor de vrijwilligers van de Blankenbergse Zeereddingsdienst was het gisteren alle hens aan dek. Verloren gelopen kinderen op het strand, een vermeende drenkeling, een vermiste supper en een gestrande zeilboot in de havengeul waren goed voor vele uren werk op de uitzonderlijk warme aprildag. Uitzonderlijke warme aprildag extra druk voor de VBZR

"Je kunt er haast ieder jaar je klok op gelijk zetten", zegt VBZR-voorzitter Joeri Vermoere. "De eerste dag echt mooi weer zorgt voor ons team gegarandeerd voor extra werk. Gelukkig hebben we alle oproepen tot een goed einde kunnen brengen."

Lees verder
Blankenberge: 07/04/2017 Trouwe medewerkers Tweedagse in de bloemetjes gezet In de aanloop naar de 48ste Internationale Tweedaagse van Vlaanderen van 6 en 7 mei heeft voorzitter Vera De Waegenaere op een passende wijze enkele trouwe medewerkers van het eerste uur en enthousiaste vrijwilligers in de bloemetjes gezet. Trouwe medewerkers Tweedagse in de bloemetjes gezet Reeds meer dan 45 jaar actief ...

Paul Vanden Auweele was één van de initiatiefnemers en medewerkers van het eerste uur. Hij was destijds verantwoordelijk voor logement ...

Lees verder
Buurtbewoners en politie slaan handen in elkaar Blankenberge: 05/04/2017 Buurtbewoners en politie slaan handen in elkaar De bewoners van de straat De Wandelaar in Blankenberge die een zevental maanden werden opgeschrikt door een inbraak op klaarlichte dag hebben een buurt-informatie-netwerk opgericht. Het charter voor het BIN is gisteren op politiecommissariaat ondertekend door de betrokken actoren, burgemeester Patrick De Klerck, korpschef Hans Quaghebeur en BIN-coördinator Johan Maene.

Een buurt-informatie-netwerk is een samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie binnen een bepaalde buurt waarbij er tussen beide partijen informatie wordt uitgewisseld, specifiek afgestemd op de betrokken buurt. Het BIN heeft in de eerste plaats als doel het veiligheidsgevoel verhogen.

Lees verder
Blankenberge: 04/04/2017 Vernieuwde centrumstraten feestelijk ingewandeld Vernieuwde centrumstraten feestelijk ingewandeld Zaterdag 1 april aan de start van de paasvakantie werden in Blankenberge de vernieuwde centrumstraten feestelijk ingehuldigd met het traditioneel lintje knippen en een wandeling onder muzikale begeleiding door het kernwinkelgebied. De heraanleg van de winkelstraten die een tweetal jaar hebben geduurd maken deel uit van het totaalplan om Blankenberge verder te profileren als moderne badstad.

In 2020 mag Blankenberge 750 kaarsjes uitblazen. Deze historische datum moet het orgelpunt zijn om de badstad een nieuw tijdperk in te loodsen, een tijdperk waarin Blankenberge zich wil positioneren als aantrekkelijke, trendy, toeristische trekpleister voor al wie graag leeft, feest en geniet.

Lees verder