Krant van Blankenberge | Waar naar toe ...
Blankenberge: 07/04/2017 Sport Vlaanderen wordt omgetoverd tot pretpark Woensdag 19 april organiseren de Jeugddienst, Sportdienst en de Jeugdraad in Blankenberge voor het zevende jaar op rij een Buitenspeeldag. Het Sport Vlaanderen-centrum wordt op die dag van 14:00 tot 17:00 uur omgetoverd tot een heus pretpark waar kinderen kunnen ravotten dat het een lieve lust is. Sport Vlaanderen wordt omgetoverd tot pretpark

"De Nationale Grote Buitenspeeldag zet kinderen en jongeren aan om buiten te sporten en te spelen, dit in hun onmiddellijke woonomgeving ... als stadsbestuur spelen we daar graag op in", aldus schepen voor Jeugd Daphné Dumery.

Lees verder
Repair Café Zaterdag 22 april tussen 14:00 uur en 17:00 uur nodigt Sint-Vincentius Blankenberge terug iedereen uit op hun Repair Café in lokaal 'Het Lichtbaken', gelegen in de Ontmijnersstraat 25. Sport Vlaanderen wordt omgetoverd tot pretpark

Net zoals bij vorige edities staan een aantal vrijwilligers ter beschikking om je kleine spullen gratis te herstellen, klein electro, kleding, fietsen, naaigerief, computers, enz ...

Het Repair Café is ook een gezellige bedoening waarbij je mensen uit de buurt ontmoet en eens gezellig kan bijpraten. De koffie en de pannenkoeken zullen klaar staan.

Jaarlijkse Jong N-VA Quiz Vrijdag 28 april organiseert Jong N-VA haar jaarlijkse quizavond. De quiz gaat door in de Aula van de Bibliotheek en start stipt om 19:45 uur. Iedereen gaat naar huis met een mooie prijs!

Inschrijven kan via e-mail: bij bjorn.vandenabeele@n-va.be. Deelnemen kost 5 euro per persoon, eerste consumptie inbegrepen. Stort het juiste bedrag met vermelding van het aantal personen en ploegnaam op rekeningnummer: BE28 0688 9923 7820.

Blankenberge: 25/03/2017 Vroege vogels op zoek naar de blauwborst Wie zondag 9 april of de week daarop vroeg uit de veren is, is van harte welkom aan het bezoekerscentrum Uitkerkse Polder. Natuurgids Paul Jannes trekt om 6:00 uur de polders in op zoek naar de blauwborst. Tijdens de wandeling krijg je de unieke kans om deze kleine inheemse vogel te spotten. Vroege vogels op zoek naar de blauwborst

De blauwborst is terug! De kleine zangvogel die overwintert op het Iberisch Schiereiland of in West Afrika is alweer volop aan het baltsen in de Uitkerkse Polder. Elk voorjaar kiezen ongeveer een zestigtal koppeltjes dit schitterend natuurgebied uit als broedplaats.

Lees verder
Extra marktdag op Paasmaandag

Gezellig kuieren, een leuk product op de kop tikken of zin om mensen te ontmoeten? Kom dan op paasmaandag naar de markt in Blankenberge. Op maandag 17 april is er immers van 7.30 tot 13:00 uur een extra marktdag op de Grote Markt.

Daarnaast is er in de badstad op de Grote Markt het hele jaar door marktdag elke vrijdagvoormiddag en vanaf 15 mei tot eind september ook elke maandagvoormiddag, dit telkens van 7.30 tot 13:00 uur.

Jan en Hans pakken uit met een 'Alles-voor-Stoeten-beurs' Blankenberge: 15/02/2017 Jan en Hans pakken uit met een 'Alles-voor-Stoeten-beurs' Tijdens het pinksterweekend op zaterdag 3 en zondag 4 juni vindt in Blankenberge de allereerste editie 'Alles-voor-Stoeten-beurs' plaats. Initiatiefnemers, vader en zoon Jan en Hans Vanquathem, brengen een 20 à 30-tal standhouders uit verschillende regio's samen die de nodige knowhow in huis hebben op het vlak van stoeten in de brede zin van het woord. Een absolute primeur in ons land!

Jan Vanquathem neemt in onze stad dit jaar voor de vijftiende maal de regie van het bloemencorso voor zijn rekening. De laatste jaren wordt hij in deze taak bijgestaan door zijn zoon Hans, die sinds kort professioneel bezig is met de verkoop van foam en alle bijhorende afwerkingsmaterialen. Samen hebben ze een stevige reputatie weten op te bouwen in het wereldje van de carnavalsstoeten, bloemencorso's, reuzenstoeten, enzovoort ... niet enkel in België maar ook bij onze noorderburen. Dit jaar in juni pakken Jan en Hans in eigen stad voor het eerst uit met een 'Alles-voor-stoeten-beurs'. Benieuwd als we zijn maakten we een afspraak met hen.

Lees verder