Krant van Blankenberge | Waar naar toe ...

Gunter Neefs & Belle Perez Smile Events & Catering organiseert deze zomer een Summerconcert De Luxe met Belle Perez en Günther Neefs.

Het optreden gaat door op zaterdag 15 juli in het vakantiecentrum Floreal gelegen langs de Koning Albert I-laan 59 te Blankenberge. Kaarten reserveren kan via www.ticketwinkel.be

Blankenberge in stroomversnelling Op hun tiende tentoonstelling zet de vzw Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge de bliksemsnelle evolutie van Blankenberge tussen 1870 en 1914 dik in de verf: een prestigieus project voor Blankenberge in een imposante ruimte in het hart van de belle époque-wijk!

De expo die doorgaat in de Sint-Rochuskerk is dagelijks te bezoeken van 3 juni tot en met 10 september 2017, dit telkens van 10:00 tot 18:00 uur. Op zondag van 14:00 tot 18:00 uur. Toegang gratis.

Schlagerfest Zaterdag 16 september om 17:00 uur organiseert de Vriendenkring van de Duitse Schlager en Volksmuziek België in zaal Cul'thuis in het vakantiecentrum Floreal te Blankenberge 'Das Fest der Schlager und Volksmusik' met optredens van Rudy Giovannini, Daniela Alfinito, Kathrin & Peter en Dolomitenecho.

Meer info en tickets: www.kastelrutherspatzen.be

Parkiesconcerten deze zomer ... de namen zijn gekend! Blankenberge: 19/05/2017 Parkiesconcerten deze zomer ... de namen zijn gekend! Tijdens juli en augustus wordt Park De Craene opnieuw dé zomerse ontmoetingsplek voor inwoners en toeristen. In het feëriek decor van het stemmige park in Uitkerke is er dit jaar elke week een 'Parkiesconcert' voorzien.

De kleinschalige Parkies-concerten op woensdagavond zijn een vaste waarde geworden in de badstad. Blankenbergenaars komen er voor de muziek, maar ook om wat bij te praten, samen wat te eten en te drinken. Het initiatief loopt al sinds 2005, eerst in het Albertpark, en vanaf 2009 in Park de Craene.

Lees verder

Blankenberge: 16/05/2017 Er zit muziek in het Belle Epoque Centrum Er zit muziek in het Belle Epoque Centrum Nog tot en met 5 november loopt in het Belle Epoque Centrum in Blankenberge een exclusieve tentoonstelling rond muziek en muziekinstrumenten. De expo kreeg als titel 'Belle Epoque Schatten: als muziek in de oren' en toont unieke stukken uit onder meer het bekende Brusselse Muziekinstrumentenmuseum.

Vandaag de dag is muziek alomtegenwoordig in ons dagelijks leven, maar in de belle époque was dat niet het geval. Wie van muziek hield moest een bezoekje brengen aan de opera, de schouwburg of aan één van de prachtige locaties waar er bals werden gehouden. Wie zich dit niet kon veroorloven kon naar de jaarlijkse kermis, de volksbals & dorpsfeesten ... of kon gewoon zelf musiceren.

Lees verder