Krant van Blankenberge | Waar naar toe ...
Bedevaart naar kapelletje van Sint-Job Blankenberge: 01/06/2017 Bedevaart naar kapelletje van Sint-Job De Sint-Janswijk in Uitkerke organiseert dit jaar de 38ste editie van de bedevaart naar het kapelletje van Sint-Job. De jaarlijkse bedevaart, voorgegaan door diaken Henk Sanders van de federatie Blankenberge, gaat door op zondag 11 juni.

De pelgrimage vertrekt om 14:30 uur aan de Sint-Amanduskerk in Uitkerke. Al biddend trekken de gelovigen door de polders tot aan het kapelletje van Sint-Job, gelegen in de Sint-Janswijk langs de Blankenbergse Dijk. De inwoners van deze wijk maken er een erezaak van om de bedevaarders en toevallige voorbijgangers op een gepaste wijze welkom te heten. Reeds van in de verte kan je de talrijke vlaggen en sierbogen zien die de volledige wijk versieren.

Lees verder
Blankenberge in stroomversnelling Op hun tiende tentoonstelling zet de vzw Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge de bliksemsnelle evolutie van Blankenberge tussen 1870 en 1914 dik in de verf: een prestigieus project voor Blankenberge in een imposante ruimte in het hart van de belle époque-wijk!

De expo die doorgaat in de Sint-Rochuskerk is dagelijks te bezoeken van 3 juni tot en met 10 september 2017, dit telkens van 10:00 tot 18:00 uur. Op zondag van 14:00 tot 18:00 uur. Toegang gratis.

Parkiesconcerten deze zomer ... de namen zijn gekend! Blankenberge: 19/05/2017 Parkiesconcerten deze zomer ... de namen zijn gekend! Tijdens juli en augustus wordt Park De Craene opnieuw dé zomerse ontmoetingsplek voor inwoners en toeristen. In het feëriek decor van het stemmige park in Uitkerke is er dit jaar elke week een 'Parkiesconcert' voorzien.

De kleinschalige Parkies-concerten op woensdagavond zijn een vaste waarde geworden in de badstad. Blankenbergenaars komen er voor de muziek, maar ook om wat bij te praten, samen wat te eten en te drinken. Het initiatief loopt al sinds 2005, eerst in het Albertpark, en vanaf 2009 in Park de Craene.

Lees verder
Maritieme wandelingen tijdens de Havenfeesten Tijdens de Havenfeesten van 25 tot en met 28 mei is er dagelijks een gratis wandeling onder leiding van een gids. Ga mee op sleeptouw en herontdek het maritiem verleden van de oude vissersstad Blankenberge!

De wandeling start om 10:30 uur aan de Paravang langs de kant van de De Smet de Naeyerlaan.

Blankenberge: 16/05/2017 Er zit muziek in het Belle Epoque Centrum Er zit muziek in het Belle Epoque Centrum Nog tot en met 5 november loopt in het Belle Epoque Centrum in Blankenberge een exclusieve tentoonstelling rond muziek en muziekinstrumenten. De expo kreeg als titel 'Belle Epoque Schatten: als muziek in de oren' en toont unieke stukken uit onder meer het bekende Brusselse Muziekinstrumentenmuseum.

Vandaag de dag is muziek alomtegenwoordig in ons dagelijks leven, maar in de belle époque was dat niet het geval. Wie van muziek hield moest een bezoekje brengen aan de opera, de schouwburg of aan één van de prachtige locaties waar er bals werden gehouden. Wie zich dit niet kon veroorloven kon naar de jaarlijkse kermis, de volksbals & dorpsfeesten ... of kon gewoon zelf musiceren.

Lees verder
A tribute to the King of pop Michael Jackson Blankenberge: 14/05/2017 A tribute to the King of pop Michael Jackson Christ'OF houdt na talrijke uitverkochte zalen in Antwerppen en Amsterdam nu ook halt in Blankenberge. Op zaterdag 3 juni staat de beste Europese impersonator van Michael Jackson op het podium in Het Witte Paard met de voorstelling 'LEGACY'. Verwacht je aan een best-of waarin alle Jackson-klassiekers zoals 'Thriller', 'Bad', 'Beat It' en vele andere hits de revue zullen passeren!

Jackson-imitator Christ'OF bewees zijn danstalenten eerder al in tal van televisieshows in binnen- en buitenland en kreeg in 2002 zelfs complimenten van Michael zelf toen hij tijdens een exclusieve show voor de King of Pop mocht optreden. In 2010 werd hij de terechte winnaar van de talentenjacht 'My Name Is Michael', een programma van VTM en RTL4 dat in België & Nederland op zoek ging naar de beste Michael Jackson imitator.

Lees verder
Jan en Hans pakken uit met een 'Alles-voor-Stoeten-beurs' Blankenberge: 15/02/2017 Jan en Hans pakken uit met een 'Alles-voor-Stoeten-beurs' Tijdens het pinksterweekend op zaterdag 3 en zondag 4 juni vindt in Blankenberge de allereerste editie 'Alles-voor-Stoeten-beurs' plaats. Initiatiefnemers, vader en zoon Jan en Hans Vanquathem, brengen een 20 à 30-tal standhouders uit verschillende regio's samen die de nodige knowhow in huis hebben op het vlak van stoeten in de brede zin van het woord. Een absolute primeur in ons land!

Jan Vanquathem neemt in onze stad dit jaar voor de vijftiende maal de regie van het bloemencorso voor zijn rekening. De laatste jaren wordt hij in deze taak bijgestaan door zijn zoon Hans, die sinds kort professioneel bezig is met de verkoop van foam en alle bijhorende afwerkingsmaterialen. Samen hebben ze een stevige reputatie weten op te bouwen in het wereldje van de carnavalsstoeten, bloemencorso's, reuzenstoeten, enzovoort ... niet enkel in België maar ook bij onze noorderburen. Dit jaar in juni pakken Jan en Hans in eigen stad voor het eerst uit met een 'Alles-voor-stoeten-beurs'. Benieuwd als we zijn maakten we een afspraak met hen.

Lees verder