Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 26/06/2014 Blankenberge decor voor kinderboek Ozzie de zeepostmeeuw Blankenberge decor voor kinderboek Ozzie de zeepostmeeuw Er zijn heel veel meeuwen, en er zijn heel wat zeemeeuwen,... maar er is maar één zeepostmeeuw. Het gebeurt niet vaak dat een kinderboek wordt geschreven dat zich afspeelt langs de Vlaamse en Zeeuwse kust, maar nu is het er! De hoofdrol is voor Ozzie, een zeemeeuw met ambitie!

Ozzie heeft Blankenberge als zijn vaste stek gekozen en wil de allerbeste zeepostmeeuw ter wereld worden. Door toeval krijgt hij zijn eerste opdracht, maar de uitvoering loopt niet van een leien dakje.

Hoe het allemaal verloopt, kan je lezen in Ozzie, de zeepostmeeuw. Het is een spannend voorleesboek met veel prachtige illustraties voor kinderen vanaf 4 jaar. Voor kinderen vanaf 8 jaar is het een boek dat ze zelf kunnen lezen.

Ozzie de zeepostmeeuw leent er zich perfect toe om een vakantie lang elke dag één of twee hoofdstukjes (voor) te lezen, om daarna op zoek te gaan naar de plekjes in en rond Blankenberge waar het avontuur zich afspeelt. En Ozzie... moet je niet zoeken, die zie je overal!

Het kinderboek is geschreven door Kristien Tijsen (Leuven) en Ton Harmsen (Sluis). Fendy Long (Sluis) zorgde voor de illustraties en vormgeving. Het boek Ozzie de zeepostmeeuw kost 10 euro en is verkrijgbaar in De Standaard Boekhandel Blankenberge en in de brasserie van de Belgium Pier.

© www.krantvanblankenberge.be