Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 22/07/2015 Mooiste Kustloop door het mulle zand van Blankenberge In het kader van het jaarlijks 'Loopcriterium van de Kust' vond zaterdagnamiddag in Blankenberge de Strand- en Duinenloop plaats. De organisatie was in handen van de Atletiek Club Blankenberge. De afstand bedroeg acht kilometer voor de volwassenen. Voorafgaand vond de één kilometer kinderloop plaats.

Het startschot voor de Kidsrun werd gegeven om 16:00 uur aan de Rotonde van de Belgium Pier. Er namen een 50-tal kinderen deel. De jongste deelnemer was de vierjarige Mathis Schotte.

Aan de start van de acht kilometer stonden 243 lopers, onder hen 15 stadsgenoten, 4 Nederlanders, 2 Fransen en een Zwitser.

Na het startschot gegeven door schepen van sport Katrien Van Ryssel vertrokken de deelnemers in de de duinen in. Het parcour liep verder langs het strand tot aan het keerpunt ter hoogte van de O'Neill Beachclub en vervolgens opnieuw door het mulle zand tot aan Zeebrugge.

Het laatste stuk werd er terug door het duinengebied gelopen tot aan de Blankenbergse Zeedijk waar sommige deelnemers meteen de eindspurt namen naar de finish aan de Rotonde van de Belgium Pier. "Ons parcours is door Runnersworld uitgeroepen tot mooiste strandloop van België", zegt trainer Eric Heyde van de Atletiek Club Blankenberge.

Na een half uurtje kwam Davy Stieperaere als eerste uit de duinen gelopen. De Wevelgemnaar liep de wedstrijd aan een gemiddelde van meer dan 16 kilometer per uur, zijn eindtijd was 00'30"34. Tweede werd Tim Stockmans uit Middelkerke gevolgd door Kevin Brysbaert uit Westvleteren. De eerste Blankenbergenaar was Bruno Tilleman, hij eindigde op een verdienstelijke tiende plaats.

Bij de dames eindigde Lies Deruddere als eerste. Lies is de echtgenote van Davy Stieperaere. Vorig jaar wonnen beiden eveneens deze wedstrijd. Stefanie Verbeeck uit Herentals kon de tweede plaats veroveren en Ruth Huyghe uit Temse werd derde. Onze stadsgenote Chris Peeters eindigde zevende in 00'40"07.

De 74 jarige Adri Noordijke was de oudste deelnemer, hij werd 177ste en finishte in 00'49"29.

De eerstvolgende wedstrijden van het 'Loopcriterium van de Kust' gaan
door op woensdag 29 juli in Koksijde en vrijdag 31 juli in Wenduine.

© www.krantvanblankenberge.be