Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 15/01/2016 Philippe Nuyens pakt uit met eigen website Philippe Nuyens Lekker eten en koken is zijn ding en sinds een twaalftal jaar brengt hij die passie over in zijn eigen restaurant Philippe Nuyens. Het culinair topadres is gelegen in de Jules de Troozlaan 78 te Blankenberge. Twee jaar geleden, ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van de zaak, werd het ganse interieur opgefrist. Nu pakt de Blankenbergse sterren-chef uit met een eigen website.

Op 28 januari 2004 opende Philippe Nuyens zijn eigen restaurant in Blankenberge. Amper twee jaar later haalde de top-chef voor het eerst zijn Michelinster binnen. "Nochtans was dit voor ons geen doelstelling op zich", zegt Philippe Nuyens. "Ik weet wat een ster met zich meebrengt en had besloten gewoon mijn ding te doen. Maar bon, we doen nog altijd ons ding en de ster is er nog altijd, en het is niet omdat die er is dat ik met stress kom werken. Ons idee is altijd op en top verse producten te gebruiken, altijd op hetzelfde niveau te werken, zonder pieken of dalen, maar met een constante kwaliteit."

Philippe Nuyens runt zijn restaurant samen met zijn echtgenote Martine Beuselinck die als gastvrouw op charmante wijze de zaal voor haar rekening neemt. In de keuken wordt hij bijgestaan door zijn trouwe souschef Kristof Tijssens die er reeds bij is vanaf het begin.

Restaurant Philippe Nuyens biedt een Frans-Mediterrane keuken. In een eenvoudig maar stijlvol interieur kun je er genieten van klassiekers aangevuld met moderne technieken, contrasten van smaakcombinaties, texturen, geuren en kleuren. Daarnaast biedt de kaart een aantal persoonlijke creaties, steeds bereid met dagverse seizoensgebonden kwaliteitsproducten. "Als chef moet je het niet te ver gaan zoeken en proberen je keuken zo natuurlijk mogelijk te houden", vindt Philippe Nuyens. "Ik werk graag met Sint-Jacobsnoot, verse handgepelde Zeebrugse of Nieuwpoortse garnalen, Noordzeevis en veel verse groentjes."

Niettegenstaande het restaurant over een Michelinster beschikt worden er correcte prijzen gevraagd. "Dit is enkel mogelijk omdat we met een kleine equipe werken", aldus Philippe Nuyens. "Soms is er wat drempelvrees, maar eenmaal je hier bent geweest kom je gegarandeerd nog terug."

Restaurant Philippe Nuyens biedt dagelijks een wisselend driegangenmenu, een degustatiemenu dat om de vijf weken een andere invulling krijgt en uiteraard kan men ook aan de kaart eten. Voor meer info en reservering verwijzen we jullie graag door naar de eigen webstek van het restaurant die sinds kort online staat: www.philippenuyens.be

© www.krantvanblankenberge.be