Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 23/05/2017 Wally en gymnasten op de jobbeurs van Rust Roest De vele gymnasten van de turnvereniging Rust Roest Blankenberge waren afgelopen vrijdag- en zaterdagavond tijdens het jaarlijks turnfeest op zoek naar een geschikt beroep. Je raadt het al ... het thema dit jaar was 'Wally op de Jobbeurs', geïnspireerd op de populaire jeugdboekenreeks 'Waar is Wally?'. Wally en gymnasten op de jobbeurs van Rust Roest

Tijdens het drie uur durend turnfeest dat plaatsvond in het Sport Vlaanderen-centrum konden de gymnasten hun vooruitgang demonstreren aan het ruim opgekomen publiek. Over de twee avonden kwamen in totaal ruim duizend kijklustige ouders, grootouders, familie en vrienden afgezakt om de verschillende turndisciplines te bewonderen.

Lees verder
Blankenberge: 23/05/2017 Tom Ameye wint de North Sea Sup Cup Het voorbije weekend in Blankenberge stond bedrijvigheid aan de de O'Neill Beachclub in het teken van de watersporter. Zowel op zaterdag als zondag kon er gekozen worden uit drie verschillende kennismaking initiaties: golfsurfen, suppen en beachkite. Op zondag werd er een ludieke 'North Sea Sup Cup' georganiseerd. North Sea Sup Cup

De North Sea Sup Cup tijdens het 'Wind, Wave & Board Weekend' bestond uit drie etappes: de long distance afvalrace, de sprint race en de team race. De punten werden aan het eind samengeteld om de uiteindelijke over-all winnaar bekend te maken.

Lees verder
Succesvolle 48ste editie van de Tweedaagse De organisatie van de Internationale Tweedaagse van Blankenberge kan met een tevreden gevoel terugblikken op de voorbije editie. Opnieuw zijn ze er het afgelopen weekend in geslaagd om duizenden wandelaars op de been te brengen uit de vier windstreken. Een echte publiekstrekker! Succesvolle 48<sup>ste</sup> editie van de Tweedaagse

Er waren wandelaars present uit niet minder dan uit 28 landen. Het deelnemersveld telde omvangrijke delegaties uit Denemarken, Noorwegen, China en Japan. Ook de buurlanden lieten zich niet onbetuigd. Er kwamen opnieuw zeer veel wandelaars uit Duitsland, Nederland, Luxemburg en Frankrijk naar de badstad afgezakt. Zelfs het kleine Montenegro vaardigde iemand af naar Blankenberge. De diversiteit mag ook blijken uit de leeftijdscurve: tussen de oudste deelnemer en de jongste was er een leeftijdsverschil van maar liefst 88 jaar.

Op de eerste dag bracht de Tweedaagse ruim 5.000 wandelaars op de been. Niettegenstaande het mindere weer op zondag werden toch nog 4.900 sportievelingen bereid gevonden de wandelschoenen aan te trekken.

Fakkel Belgian Coast Trophy wordt doorgegeven Fakkel Belgian Coast Trophy wordt doorgegeven In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 mei wordt in Blankenberge de 'Belgian Coast Trophy' afgewerkt. Het tweedaags baskettornooi waar maar liefst 21 jeugdploegen uit de reeksen U10, U12 en U14 aan deelnemen is in Blankenberge aan zijn vijfde editie toe. Stadsgenote Rita Nefors die de voorbije jaren de touwtjes in handen had van het groots sportief evenement geeft dit jaar de fakkel over.

De overkoepelende organisatie van de 'Belgian Coast Trophy' is in handen van Bart Blondeel van Flanders Basketball Events in samenwerking met Basket Blankenberge. Het baskettornooi voor jeugdploegen gaat door op twee locaties in onze stad, in zaal d'Hoogploate en de Sportdoze. De voorbije edities nam stadsgenote Rita Nefors de coördinatie van alle medewerkers op zich in beide sportzalen. Een hels karwei en een haast onmogelijke klus om alleen te klaren.

Lees verder
BZV zet puike prestaties neer op finale van de Jeugdkampioenschappen Blankenberge: 03/05/2017 BZV zet puike prestaties neer op finale van de Jeugdkampioenschappen Op de finales van de Jeugdkampioenschappen die onlangs plaatsvonden in Doornik namen enkel zwemmers deel op basis van hun plaatsen of tijden geselecteerd op de provinciale wedstrijden. Van de Blankenbergse Zwemvereniging mochten 11 leden aantreden. Met 3 gouden, 6 zilveren en 4 bronzen medailles en daarnaast 12 persoonlijke records mag de BZV-delegatie fier zijn op hun prestaties.

Het zwemseizoen loopt op zijn einde maar de dit is niet te zien aan de conditie van de BZV zwemmers. Met een sterke ploeg trokken ze naar de finales van de Jeugdkampioenschappen en de behaalde resultaten zijn niet van de minste. De nog jonge Nathan Mortal stond 3 keer op het podium. Hij won goud op de 100 meter wisselslag, zilver op de 50 meter vlinderslag en brons op de 50 meter schoolslag. Verder behaalde Nathan nog 2 maal de vierde plaats dit op de 50 rugslag en crawl.

Lees verder
Waterpolo Blankenberge wint na penalty's tegen Strombeek Blankenberge: 26/04/2017 Waterpolo Blankenberge wint na penalty's tegen Strombeek De Blankenbergse waterpoloploeg zakte zondag 23 april af naar Strombeek voor de laatste wedstrijd in de play-offs en bijgevolg ook de laatste wedstrijd van het seizoen. Inzet was de vijfde plaats in het klassement.

Blankenberge stond op de zesde plaats in het klassement, Strombeek vijfde. De strijd voor beide ploegen was de vijfde plaats veroveren of behouden. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kwam 2-0 voor. Blankenberge liet zich niet uit hun lood slaan,. Dries Vindevoghel werkte de aansluitingstreffer in doel. De eerste periode werd afgesloten met een 3-1 tussenstand.

Lees verder
Blankenberge: 21/04/2017 BZV-zwemmers schitteren op internationale wedstrijd Vijf zwemmers van de Blankenbergse Zwemvereniging maakten deel uit van het FROS-kernteam die zondag 16 april aantrad op de internationale wedstrijd in het Nederlandse Almere. De strijd ging tussen 8 teams uit Vlaanderen en Nederland. De delegatie uit Blankenberge behaalde schitterende resultaten. BZV-zwemmers schitteren op internationale wedstrijd

"Iedereen weet dat je uit het juiste hout moet gesneden zijn om te kunnen opboksen ten de zwemcapaciteiten van onze noorderburen", zegt hoofdtrainer Etienne Van Audenaerde. "Desalniettemin hebben onze geselecteerden bewezen dat ze ook een aardig stukje kunnen zwemmen. Neem daarbij hun inzet en mentaliteit en het succes was gegarandeerd."

Lees verder
Blankenberge: 18/04/2017 Wandelaars uit alle windstreken zakken af naar Blankenberge De inschrijvingen voor de internationale tweedaagse voettocht lopen vlotjes binnen. Op vandaag hebben zich reeds meer dan 1.500 wandelaars aangemeld gespreid over verschillende landen uit Europa en ver daar buiten. Wandelaars uit alle windstreken zakken af naar Blankenberge

Tijdens het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 mei vindt in Blankenberge de inmiddels 48ste editie plaats van de Internationale Tweedaagse van Vlaanderen. Het sportief evenement is meer dan alleen een wandeltocht, gastland Bulgarije zorgt dit jaar voor het cultureel luik.

Lees verder
Groot-Brittannië wint toptornooi rolstoelbasketbal Blankenberge: 17/04/2017 Groot-Brittannië wint toptoernooi rolstoelbasketbal In Blankenberge heeft Groot-Brittannië het jaarlijkse Paastoernooi rolstoelbasketbal gewonnen. De bronzen medaillewinnaar van de Paralympics in Rio vorig jaar won al zijn wedstrijden.

Traditiegetrouw zakte de wereldtop in het rolstoelbasketbal met het paasweekeinde af naar de Belgische kust. Alle vijf deelnemende landen tekenden vorig jaar present op de Paralympics in Rio. Groot-Brittannië overklaste de tegenstand. Spanje, de zilveren medaillewinnaar in Rio, kon de kloof zaterdag beperken tot 'amper' 15 punten: 78-63. In de andere matchen wonnen de Britten met nog meer voorsprong.

Lees verder
OBC Cycling Friends officieel in het fietszadel Blankenberge: 04/04/2017 OBC Cycling Friends officieel in het fietszadel Aan de O'Neill Beachclub te Blankenberge is zaterdagmorgen 1 april de eerste officiële rit van de OBC Cycling Friends gestart. Een gebrek aan golven en wind om te surfen lag aan de basis van het nieuw Blankenbergs wielerclubje.

Eind vorig seizoen, tijdens een lange periode met zeer weinig wind en geen golven, wanneer het surfen voor de watersportliefhebbers van de O'Neill Beachclub Blankenberge geen optie was kropen een aantal van hen in het fietszadel om samen een ritje te doen. "We vertrokken met z'n vijven voor een ritje van een 60-tal kilometer", vertelt Christophe Poignie.

Lees verder