Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 21/04/2017 BZV-zwemmers schitteren op internationale wedstrijd Vijf zwemmers van de Blankenbergse Zwemvereniging maakten deel uit van het FROS-kernteam die zondag 16 april aantrad op de internationale wedstrijd in het Nederlandse Almere. De strijd ging tussen 8 teams uit Vlaanderen en Nederland. De delegatie uit Blankenberge behaalde schitterende resultaten. BZV-zwemmers schitteren op internationale wedstrijd

"Iedereen weet dat je uit het juiste hout moet gesneden zijn om te kunnen opboksen ten de zwemcapaciteiten van onze noorderburen", zegt hoofdtrainer Etienne Van Audenaerde. "Desalniettemin hebben onze geselecteerden bewezen dat ze ook een aardig stukje kunnen zwemmen. Neem daarbij hun inzet en mentaliteit en het succes was gegarandeerd."

Lees verder
Wandelaars uit alle windstreken zakken af naar Blankenberge Blankenberge: 18/04/2017 Wandelaars uit alle windstreken zakken af naar Blankenberge De inschrijvingen voor de internationale tweedaagse voettocht lopen vlotjes binnen. Op vandaag hebben zich reeds meer dan 1.500 wandelaars aangemeld gespreid over verschillende landen uit Europa en ver daar buiten.

Tijdens het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 mei vindt in Blankenberge de inmiddels 48ste editie plaats van de Internationale Tweedaagse van Vlaanderen. Het sportief evenement is meer dan alleen een wandeltocht, gastland Bulgarije zorgt dit jaar voor het cultureel luik.

De Internationale Tweedaagse van Vlaanderen die steevast een massa volk naar Blankenberge lokt is een begrip geworden tot ver buiten onze landsgrenzen. "Het internationaal karakter is een belangrijk aspect", zegt voorzitster Vera De Waegenaere. "Gastland Bulgarije stuurt een culturele delegatie uit de universiteit van Plovdiv, de stad die in 2019 Europese culturele hoofdstad zal zijn."

Lees verder
Groot-Brittannië wint toptornooi rolstoelbasketbal Blankenberge: 17/04/2017 Groot-Brittannië wint toptoernooi rolstoelbasketbal In Blankenberge heeft Groot-Brittannië het jaarlijkse Paastoernooi rolstoelbasketbal gewonnen. De bronzen medaillewinnaar van de Paralympics in Rio vorig jaar won al zijn wedstrijden.

Traditiegetrouw zakte de wereldtop in het rolstoelbasketbal met het paasweekeinde af naar de Belgische kust. Alle vijf deelnemende landen tekenden vorig jaar present op de Paralympics in Rio. Groot-Brittannië overklaste de tegenstand. Spanje, de zilveren medaillewinnaar in Rio, kon de kloof zaterdag beperken tot 'amper' 15 punten: 78-63. In de andere matchen wonnen de Britten met nog meer voorsprong.

Lees verder
OBC Cycling Friends officieel in het fietszadel Blankenberge: 04/04/2017 OBC Cycling Friends officieel in het fietszadel Aan de O'Neill Beachclub te Blankenberge is zaterdagmorgen 1 april de eerste officiële rit van de OBC Cycling Friends gestart. Een gebrek aan golven en wind om te surfen lag aan de basis van het nieuw Blankenbergs wielerclubje.

Eind vorig seizoen, tijdens een lange periode met zeer weinig wind en geen golven, wanneer het surfen voor de watersportliefhebbers van de O'Neill Beachclub Blankenberge geen optie was kropen een aantal van hen in het fietszadel om samen een ritje te doen. "We vertrokken met z'n vijven voor een ritje van een 60-tal kilometer", vertelt Christophe Poignie.

Lees verder
BZV Waterpolo nog in de run voor vijfde of zesde plaats Blankenberge: 29/03/2017 BZV Waterpolo nog in de run voor vijfde of zesde plaats Het Blankenbergs waterpoloteam die op de zesde plaats staat nam het de eerste wedstrijd van de play-offs op tegen Mechelen B die derde staat. Inzet van de wedstrijd was minimum de vierde plaats in het klassement en een verdere strijd naar de titel.

Mechelen die thuis speelde opende na amper 30 seconden de score. Blankenberge leek niet onder de indruk en zette de bordjes nog binnen de minuut terug gelijk en ging zelfs over Mechelen. In de daaropvolgende minuten kon keeper Jill Laurens Blankenberge behoeden van enkele tegendoelpunten. Na de eerste acht minuten was het 2-2.

Lees verder
Sporting 2 x 90 minuten verwijderd van de Kampioenstitel Blankenberge: 27/03/2017 Sporting 2 x 90 minuten verwijderd van de Kampioenstitel Sporting Blankenberge kon zondag jongstleden terug drie punten binnen halen in de thuismatch tegen Heist. Blankenberge blijft zo met nog twee wedstrijden te gaan koploper in tweede provinciale. De eerstvolgende wedstrijd, over twee weken tegen De Ruiter die tweede staat in de competitie, kan beslissend zijn.

"Mijn verjaardag kan niet meer stuk", zegt de voorzitter meteen na de match. "De wedstrijd, zoals je zelf hebt kunnen zien, verliep wat moeizaam, maar in deze fase van de competitie is dit normaal. Het belangrijkste nu zijn de punten, en we doen mee tot het laatste voor de kampioenstitel, het is razend spannend!"

Lees verder
Blankenberge: 21/03/2017 Blankenbergse waterpoloploeg op naar de play-offs Voor de laatste wedstrijd in de reguliere competitie zakte Waterpolo Blankenberge vrijdag 17 maart af naar Gent. De kustploeg kon op deze verplaatsing niet rekenen op zijn vaste noch op z'n reserve keeper waardoor coach Jelle Proot noodgedwongen plaats moest nemen in het doel. Blankenbergse waterpoloploeg op naar de play-offs

Voor beide ploegen was alle druk reeds van de ketel. Blankenberge was al enige tijd zeker van de zesde plaats in de stand. Gent heeft de kampioenstitel reeds binnen na het forfait van Ensival in de wedstrijd die normaal zondag gespeeld zou worden maar niet kon plaatsvinden wegens technische problemen aan het zwembad.

Lees verder
Blankenberge: 24/03/2017 Geselecteerde BZV-zwemmers pronken op het podium Op 12 en 19 maart werden in het zwembad van Aarschot de leeftijdskampioenschappen afgewerkt. Op basis van de gezwommen selectietijden in 2016 waren zwemmers aanwezig van tien clubs. Hoofdtrainer Etienne Van Audenaerde

Op de eerste wedstrijddag slaagden de zwemmers van de Blankenbergse Zwemvereniging erin om 3 gouden, 4 zilveren en 7 bronzen medailles in de wacht slepen. Daarnaast werden er nog verschillende persoonlijke records scherper gesteld.

Lees verder