Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 16/09/2017 Vijfde editie Shop en Win in nieuw kleedje Wie de laatste weken doorheen Blankenberge heeft gewandeld of gereden, heeft vast de gigantische boodschappentassen opgemerkt. Deze tassen luiden de start aan van de nieuwe editie van Shop en Win. De inmiddels vijfde editie van de winkelactie, die loopt van 16 september tot en met 12 november, belooft nog grootser te worden. Vijfde editie Shop en Win in nieuw kleedje

Deze nieuwe editie van Shop en Win krijgt naar goeie gewoonte een spetterende start met het shopping weekend van 16 en 17 september 2017. Dit weekend zetten de deelnemende handelaars hun beste beentje voor en zullen de straten van Blankenberge zich opnieuw vullen met animatie, sfeermakers en uitpuilende shoppingtassen. Net als vorige jaren zijn er terug tal van hoogwaardige prijzen te winnen, al wordt het concept wel gewijzigd.

Lees verder
Schenking gedenkplaat Jules Gadeyne Blankenberge: 14/09/2017 Schenking gedenkplaat Jules Gadeyne Het Museum-Café Huisje van Pé Majutte heeft een nieuwe aanwinst. De eigenaars Peter Gadeyne en Lena Beernaert kregen van Dirk Kamoen zaakvoerder van hotel Alfa-Inn een opmerkelijke schenking. Het betreft een gedenkplaat die in 1936 als eerbetoon voor Jules Gadeyne werd opgehangen aan de gebouwen van de school waar Jules stichter van was.

In 1906 werd in de huidige Onderwijsstraat, naast de bibliotheek de avond vak- en tekenschool opgericht door Jules Gadeyne. Later werd dit de Middelbare Nijverheidsschool. Eén van de hellingen naar de Zeedijk van Blankenberge, de Jules Gadeyne helling verwijst nog steeds naar deze man die ook een voortreffelijk kunstschilder en meubelmaker was.

Lees verder
Legrand aardappelen investeert 12 miljoen euro Blankenberge: 12/09/2017 Legrand investeert in nieuwe productielijnen Het bedrijf Legrand in Blankenberge, groothandel in aardappelen, is fors uitgebreid. Het betreft een aardappelontvangsthal en een productiehal voor een totaal investeringsbedrag van 12 miljoen euro. In functie hiervan worden extra jobs gecreëerd.

Legrand Blankenberge is dit jaar, begin april, gestart met de bouw van een nieuwe loods. Er komen twee nieuwe productielijnen, één voor de ontvangst van de ruwe aardappelen en een nieuwe schil- en snijlijn.

Lees verder
Sofie Vergote organiseert infoavond rond schoonheid Blankenberge: 12/09/2017 Sofie Vergote organiseert infoavond rond schoonheid Zin om een superleuke avond mee te maken waarbij je wordt ondergedompeld in de wereld van mooi gezond en zo fit mogelijk ouder worden, dan hebben we een gouden tip. Stadsgenote Sofie Vergote van 'Natuurlijk Jonger' organiseert op dinsdag 26 september in de Audi-garage te Brugge een informatieavond rond dit thema.

"Het wordt niet enkel een leuke, maar ook een leerrijke avond", zegt Sofie Vergote. "We gaan dieper in op vragen zoals, hoe komt het dat de huid ouder wordt en hoe kunnen we zo mooi mogelijk natuurlijk jong blijven. Daarnaast kom je alles te weten over de nieuwste ontwikkelingen op gebied van anti-aging. We hebben ook twee gastsprekers weten te strikken, personal trainer Jan Bossu en Vincent Verhaert, bezieler en medeoprichter van Equilli Slaapexpert."

Lees verder
Blankenberge: 11/09/2017 Hart boven Hard deelt appels uit De Blankenbergse afdeling van Hart boven Hard, de groeiende burgerbeweging die mensen en organisaties wil samenbrengen, ging gisteren de hort op met twee go-carts om appels uit te delen. Hart boven Hard deelt appels uit

Het bonte en vrolijk gezelschap van Hart boven Hard, geladen met een flinke hoeveelheid appels, huurde zondagochtend twee go-carts en trok daarmee door Blankenberge.

Lees verder
Blankenberge: 11/09/2017 Recordcijfers voor Speelpleinwerking Speelberge De zomervakantie was voor Speelberge, de speelpleinwerking georganiseerd door de stad Blankenberge, opnieuw een groot succes. Voor het derde jaar op rij steeg het aantal deelnemers. Recordcijfers voor Speelpleinwerking Speelberge

Speelpleinwerking Speelberge staat garant voor schoolvakanties vol plezier. Het gevarieerd programma boordevol leuke activiteiten in combinatie met een unieke locatie op het strand maakt van Speelberge dé trekpleister voor kinderen tussen de vijf en twaalf jaar oud.

Lees verder
Schepen Philip Konings aan het woord op Open Monumentendag Blankenberge: 10/09/2017 Schepen Philip Konings weigert Stoete Oostendenoare Oscar Vanmorgen hadden de activistische kunstenaars Enca Caen en Piet Wittevrongel de intentie om de 'Stoete Ostendenoare Oscar' uit te reiken aan Blankenbergs schepen voor cultuur en erfgoed Philip Konings omdat die het had aangedurfd de begeleidende tekst aan te passen bij het monument van Lippens & De Bruyne. De bevoegde schepen die overigens sympathie had voor dit gebaar weigerde echter het beeldje in ontvangst te nemen.

Ter gelegenheid van Open Monumentendag, en ook het feit dat het 125 jaar geleden is dat luitenant Lippens en sergeant De Bruyne in Congo de dood vonden, waren voor het stadsbestuur van Blankenberge de aanleiding om het bekende monument op de zeedijk grondig op te frissen.

Lees verder
Blankenberge: 01/09/2017 Nieuw schooljaar feestelijk ingeluid Bij de aanvang van het nieuw schooljaar krijgen de Vrije Basisscholen van Blankenberge niet alleen een nieuwe naam, de kinderen worden verwelkomt in twee nieuwe gebouwen. Daarnaast start het buitengewoon onderwijs De Schuit vanaf dit schooljaar naast het type basisaanbod ook met Type 9. Voor coördinerend directeur Bart Boydens reden genoeg om het nieuwe schooljaar feestelijk in te luiden. Nieuw schooljaar Vrij Onderwijs feestelijk ingeluid

Vanmorgen aan de schoolpoort van wat men in de volksmond 't Zandschooltje noemt was het op de eerste schooldag net dat ietsje drukker als gewoonlijk. De kinderen en hun ouders waren door de directie uitgenodigd voor een feestelijk ontbijtbuffet ter gelegenheid van de lang verwachtte ingebruikname van het nieuw scholencomplex.

Lees verder
Blankenberge: 06/09/2017 Groepsaankoop zonnepanelen De provincie organiseert wegens groot succes voor het derde jaar op rij een groepsaankoop voor zonnepanelen. De nieuwe groepsaankoop loopt tot en met 3 oktober 2017.

Door de ervaring uit de voorgaande groepsaankopen zonnepanelen in West-Vlaanderen zijn de voorbereiding en procedures verder geoptimaliseerd. Het aanbod bevat een standaardpakket van blauwe, polykristallijne zonnepanelen van 265 Wp. Bij het persoonlijk voorstel kunnen deelnemers kiezen voor een extra optie: zwarte, monokristallijne panelen van 270 Wp.

Lees verder
Cupcakes bakken voor het goede doel Blankenberge: 29/08/2017 Cupcakes bakken voor het goede doel September is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de Belgische Alzheimer Cupcake maand. Doel van deze actie is om via de verkoop van zelfgebakken cupcakes geld in te zamelen waarmee het onderzoek naar Alzheimer kan worden gesteund. Ook de vrijwilligers en medewerkers OCMW Blankenberge zetten hun schouders onder dit initiatief.

De actie September maand - Cupcake maand gaat uit van de Stichting Alzheimer Onderzoek, die zich al meer dan 20 jaar inzet om meer kennis te verwerven over deze aandoening. Het aantal mensen dat er mee geconfronteerd wordt neemt immers nog altijd toe. In de diverse afdelingen van de ouderenzorg van het OCMW Blankenberge komen ze dagelijks met de problematiek van Alzheimer in aanraking, vandaar dat ze graag meestappen in de actie.

Lees verder
Nieuw NMBS-station klaar tegen zomer 2018 Blankenberge: 22/08/2017 Nieuw NMBS-station klaar tegen zomer 2018 De NMBS is gestart met de werfvoorbereiding voor de inrichting van het nieuwe station in Blankenberge. Midden september starten de eigenlijke werkzaamheden voor de nieuwe stationshal. Reizigers en pendelaars zullen tegen de zomer van 2018 kunnen genieten van meer comfort.

Het nieuw station van Blankenberge wordt transparant met doorkijk tussen het stationsplein en de perrons. Er komt een stationshal met loketten, automaten, zitjes, een sanitair blok en een concessie. Het station zal voldoen aan alle moderne comforteisen. In het stationscomplex worden verschillende functies gecombineerd zodat het een nieuwe bruisende plek wordt in Blankenberge.

Lees verder
Straffe Hendrik terug op volle kracht Blankenberge: 21/08/2017 Straffe Hendrik terug op volle kracht De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst die jaarlijks minimum 100 keer uitrukt om mensen te helpen op zee werd in januari zelf getroffen door een serieuze panne. Eén van de twee motoren van de reddingsboot Straffe Hendrik gaf er definitief de brui aan. Het paradepaardje van de VBZR was maanden buiten dienst maar is sinds dit weekend terug operationeel.

De reddingsboot Straffe Hendrik werd in 2010 door de VBZR met eigen middelen aangekocht bij de collega's van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. De door de KNRM in 1990 in de vaart genomen reddingsboot, destijds de 'Prinses Margriet' gedoopt, was bij de aankoop niettegenstaande de vele interventies nog in goede staat. Begin dit jaar echter, op woensdag 11 januari tijdens een dringende interventie, kreeg de bemanning van de Straffe Hendrik te kampen met problemen, de oliedruk viel plots weg en de motor maakte een onheilspellend geluid. Terug afgemeerd in de haven bleek bij inspectie dat de stuurboordmotor gesneuveld was.

Lees verder
Blankenberge: 22/08/2017 Nieuwe Lijnwinkel wordt eyecatcher Volgende week starten de werken voor de heraanleg van het Leopold III-Plein. Eerder meldden we de komst van een opvallend 3D-kunstwerk. Tweede eyecatcher op het vernieuwde plein wordt de nieuwe Lijnwinkel die in overleg met het stadsbestuur qua uitstraling zal refereren naar het stationsgebouw en de parking. Nieuwe Lijnwinkel wordt eyecatcher

Het VVV-gebouw en de Lijnwinkel gaan volgende week tegen de vlakte. Op ongeveer dezelfde plaats als voorheen, komt er een nieuwe Lijnwinkel. De dienst Toerisme verhuist definitief naar de nieuwe locatie in De Benne.

Lees verder