Krant van Blankenberge | Cultuur & Toerisme
Kring der XX 120 jaar actief in Blankenberge Blankenberge: 13/09/2017 Kring der XX 120 jaar actief in Blankenberge Het Koninklijk Mannenkoor Kring der XX heeft onlangs traditioneel het zangseizoen op gang getrokken met een geslaagd optreden in het visserskerkje Sint-Antonius. Het koor viert tijdens dit werkjaar haar 120ste verjaardag, een mijlpaal in de tijd dat mannenkoren in Vlaanderen eerder een zeldzaamheid worden.

Kring der XX onder leiding van dirigent André Vancuyl start het muzikaal werkjaar 2017-2018 met extra enthousiasme. Het Blankenbergs mannenkoor mag immers 120 kaarsjes uitblazen. Het jubileumjaar gaat gepaard met een aantal opmerkelijke optredens.

Lees verder
Blankenberge: 10/08/2017 Sylver Birds strijken neer in Blankenberge Onze badstad is een kunstlocatie rijker. Stadsgenoot en kunstenaar Alfred Aspeslagh opent ter nagedachtenis van zijn echtgenote in zijn woning gelegen in de Zuidlaan 66 ter Blankenberge 'Kunsthuis Christiane De Klerck'. Zeven Sylver Birds op het dak zetten het initiatief in de kijker. Sylver Birds strijken neer in Blankenberge

Vorig jaar hadden Christiane De Klerck en Alfred Aspeslagh het plan opgevat om op het dak hun woning een aantal Sylver Birds van hun goede vriend en voormalig burgemeester Sylvère Declerck te plaatsen.

Lees verder
Blankenberge: 17/08/2017 De toeristen van de hel Wellicht zullen de lezers van de Krant van Blankenberge er ons van verdenken dat we in het kielzog van de reguliere pers ook de sensatietoer opgaan. Maar niets is minder waar. De titel van het artikel verwijst naar een boekje dat onlangs werd binnengebracht op de redactie door stadsgenoot Alain Verlinde. De toeristen van de hel

Alain Verlinde, geboren en getogen Blankenbergenaar, houdt zich professioneel bezig als kunstenaar die meestal werkt in opdracht. Enkele van zijn passies zijn fotografie, videografie en schilderkunst. Daarnaast kennen we hem ook als ook als muzikant. Een tiental jaar geleden heeft onze veelzijdige stadsgenoot het plan opgevat om een boek te schrijven over de vele duizenden toeristen die elke zomer onze kustgemeenten overstromen en daarbij voor nogal wat overlast en ergernis zorgen bij de lokale bevolking.

Lees verder