Krant van Blankenberge | In de Kijker
17/09/2013 - Auteur: Enzo Farina Schepen Philip Konings laat in zijn kaarten kijken, niet enkel geografische kaarten maar ook deze van Cultureel Blankenberge Schepen Philip Konings Eind september 2013 geeft het Cultuur Centrum Blankenberge de aftrap van het Cultuurseizoen 2013-2014. Voor de 'Krant van Blankenberge' was dit een goede reden voor een uitgebreide babbel met Philip Konings, Cultuurschepen van de stad Blankenberge. We deden voor het interview beroep op gastauteur Enzo Farina, tevens voorzitter van de Blankenbergse Cultuurraad.

Philip Konings profileert zich in ons landje niet alleen tot een gewaardeerd geograaf gespecialiseerd in kustmorfologie maar wordt ook meer en meer het duidelijk gezicht van de culturele en communicatieve opwaardering in ons eigenste Blankenberge. Diverse kuststeden over heel Europa doen beroep op de know-how van de Gentse firma Aquaterra die door Philip Konings mee wordt geleid. Maar wie Philip Konings aan het woord laat, beseft binnen de kortste tijd dat zijn hart in Blankenberge ligt en dat hij aan deze stad een nieuwe culturele dimensie wil geven, een betere communicatie en dat moderne marketing en promotie hiervoor de hefbomen zullen zijn.

Philip Konings "Je hebt politici die veel praten en dan pas nadenken. Ik denk eerst veel na en dan pas begin ik te praten."

Nochtans komt het geschetste beeld van politicus Philip Konings niet overeen met de perceptie. Wie de man niet kent, krijgt soms het gevoel dat Konings zich eerder wat afsluit en zijn eigen mening pas weergeeft na enig aandringen. Soms lijkt hij zelfs wat 'einzelgänger' te zijn. Zelf vangt deze vaststelling gemakkelijk op met de leuke boutade: "Je hebt politici die veel praten en dan pas nadenken. Ik denk eerst veel na en dan pas begin ik te praten." Maar in de weinige tijd waarin hij als Blankenbergs Schepen bevoegd is voor Cultuur, Erfgoed & Archief, Externe communicatie, Pers & Media, Marketing & Promotie, Bibliotheek & Academie en Informatica & ICT, heeft Konings onbetwistbaar een vernieuwende aanzet gegeven die echt niet kan worden genegeerd.

lees deel 2