Krant van Blankenberge | In de Kijker
Blankenberge: 08/10/2013 Vijfendertig jaar Zeevisgroothandel André Zeevisgroothandel André die haar vestiging heeft in Zeebrugge bestaat vijfendertig jaar. Het toonaangevend visbedrijf is in 1978 uit de grond gestampt door onze stadsgenoot André Saver. Afgelopen zondag zette het bedrijf de deuren wagenwijd open voor de klanten.
Zeevisgroothandel André
v.l.n.r. André Saver met zijn vrouw Nicole Guns, zoon Koen, vennoot Eric Cobbaert, bediende Monique Guns en vennoot Geert Vlietinck.

André Saver begon als 18 jarige in de oude vismijn van Zeebrugge als bediende bij vishandel Depaepe in pakhuis 25. Toen de broers Michel en Vic Depaepe stopten nam André het bedrijf over samen met enkele andere vennoten. In 1978 startte hij zijn eigen visbedrijf, die anno 2013 is uitgegroeid tot het toonaangevend bedrijf Zeevisgroothandel André.

André is zelf niet langer actief in het bedrijf, de dagelijkse leiding is nu in handen van zijn vrouw Nicole Guns, samen met de twee vennoten Geert Vlietinck en Eric Cobbaert.

"Zeevisgroothandel André houdt zich dagelijks bezig met import en export van verse vis en diepvries vis", vertelt gedelegeerd bestuurder Nicole Guns ... "ongeveer 90 procent komt uit het buitenland, de overige 10 procent wordt hier aangekocht driemaal per week op de visveiling."

Het assortiment is groot ... dagelijks verse vis, een compleet gamma schaal- en schelpdieren met daarnaast nog een ruim aanbod aan diepvriesproducten. Ook gerookte vis kan bij hen worden aangekocht.

De distributie van de goederen gebeurt met een eigen gekoeld wagenpark. Zeevisgroothandel André levert zowel aan groot- als kleinhandel o.a. traiteurs, marktkramers, enz ... "In Blankenberge liggen er producten van ons in de Culinaire Eetwinkel Meuninck en vishandel Azuur. Ook de vis die op je bord wordt geserveerd in restaurant Kotee Jardin komt van ons bedrijf", zegt Nicole Guns.

Dankzij een gemotiveerd team en het up-to-date machinepark kan het bedrijf eender welke productiecapaciteit realiseren. "Om aan de vraag van de grootkeukens te kunnen voldoen hebben we een tweetal jaar geleden een portioneermachine aangekocht, het gesofistikeerd toestel is in staat om vijfduizend exacte porties te maken per uur", aldus Nicole Guns.

Bij Zeevisgroothandel zijn in totaal vijftien mensen tewerk gesteld. Naast zus Monique die als bediende werkt in het bedrijf maakt ook zoon Koen sinds een tweetal jaar deel uit van het team. Op eigen vraag begon hij onder aan de bedrijfsladder. "In de eerste instantie wou ik het ganse productieproces leren kennen", zegt Koen ... "ook omgaan en het vertrouwen winnen van het personeel kun je het beste doen door nauw met hen samen te werken."

Vader André en moeder Nicole zijn alvast zeer hoopvol ...
de toekomst van Zeevisgroothandel André is verzekerd! © www.krantvanblankenberge.be