Krant van Blankenberge | In de Kijker
Blankenberge: 04/07/2015 Michel De Vos gooit het roer om en kiest voor nieuwe uitdaging Het beloofd een prachtige dag te worden ... helder blauwe lucht, een spiegelgladde Noordzee, kortom een ideaal weertje voor een heerlijk tochtje op zee. We zijn uitgenodigd door Michel De Vos en dat heeft zo zijn redenen. Onze stadsgenoot trekt op 31 juli 2015 na 37 jaar definitief een streep onder zijn familieonderneming 'De Vos Schoenen' en start met totaal iets anders, een nieuw initiatief voor Blankenberge op toeristisch vlak. Michel De Vos gooit het roer om en kiest voor nieuwe uitdaging

We hebben afgesproken met Michel De Vos aan de steiger van de Royal Scarphout Yachtclub en worden vriendelijk uitgenodigd om ons aan boord te begeven van de 'Seafox 1'. Vertrekken doen we nog niet meteen. Vooraleer we het ruime sop kiezen krijgen we eerst een rondleiding en wat informatie over de boot.

"De Sargo 31 is een vaartuig van Finse makelij van om en nabij tien meter lengte en 3,30 meter breedte", zegt Michel De Vos. "In de Noorse landen wordt hij ingezet als patrouilleboot, onder andere door de kustwacht, politie en douane. Dat wil zeggen dat het een zeer stevig vaartuig is die zeker tegen een stootje kan en als het nodig is ook behoorlijke snelheden kan halen. Hij heeft een krachtige motor aan boord die piekt tot 35 knopen wat overeenkomt met een snelheid over het water van 64 kilometer per uur. De Sargo 31 is een kwalitatief veilig vaartuig, robuust, beschikt onder alle weersomstandigheden over zeer zeewaardige eigenschappen en is bovendien uiterst wendbaar ... kortom een echte Noordzeeboot."

Wij zijn alvast onder de indruk en staan te popelen om de boot in actie te zien voor onze kust. Nieuwsgierig als we zijn willen we uiteraard ook graag te weten komen wat Michel De Vos precies van plan is met deze boot. "Wel, deze zomer start ik met een water-taxi bedrijf", onthult Michel. "Samen met een team van een twaalftal zeer ervaren gecertificeerde schippers ga ik boottochten organiseren. We hebben alle nodige vergunningen op zak. De boot is volledig gekeurd geweest voor het behalen van de commerciële vlaggenbrief. Dit betekent dat we alles aan boord hebben om honderd procent safe te zijn."

De boot die gedoopt werd als de 'Seafox 1' zal worden ingezet voor zeetochten naar de windmolenparken, avondtochtjes voor de kust, tochtjes op maat van de klant, zakelijk vervoer, maar ook voor arrangementen zoals varen in combinatie met gezellig tafelen in een Blankenbergs of Zeebrugs restaurant. Daarnaast zal hij ook gebruikt worden voor asverstrooiingen op zee.

"De binnenruimte van de 'Seafox 1' biedt plaats aan tien personen", zegt Michel. "Het is zo dat we zullen uitvaren met maximaal acht passagiers en telkens twee schippers aan boord. Bij veel gecharterde boten is er maar één schipper. Wij willen echt geen risico's nemen en gaan voor honderd procent veiligheid."

"Wat de boot zelf betreft, die heeft werkelijk alle nodige faciliteiten voor een leuk, onbezorgd tochtje op zee", vertelt Michel De Vos. "Rondom de kajuit kun je 360 graden op een normale manier wandelen. De reling is voldoende hoog zodat je niet per ongeluk in zee zou belanden. Zowel vooraan, als achteraan op het terras, zijn er voldoende zitplaatsen. Bij minder goed weer kunnen de passagiers terecht in de kajuit die overigens een zeer comfortabele zitruimte heeft."

"We bieden met ons water-taxi bedrijf verschillende formules aan", zegt Michel. "Trips onder andere naar de haven van Oostende, Nieuwpoort en Zeebrugge waarvoor we vaste tarieven hebben. Er zijn afspraken gemaakt zodat we ook kunnen vertrekken vanuit de Zeebrugse haven. Vanzelfsprekend is de klant koning en gaan we ook inspelen op suggesties. Bijvoorbeeld, wil je een dagje naar Vlissingen met de boot? Geen enkel probleem! In anderhalf uur brengen we je ter bestemming, daar waar je anders een flinke omweg moet doen met de wagen."

Als we informeren naar de prijzen dan zegt Michel: "Je moet weten dat het brandstofverbruik zeer duur is, vooral als je wat snelheid wilt halen. Niettegenstande dit zullen we onze prijzen zo gunstig en concurrentieel mogelijk proberen te houden. Bijvoorbeeld voor een boottochtje van één uur, met maximaal acht personen, dit vanuit de haven van Blankenberge betaal je 160 euro. Voor twee uurtjes vragen we 290 euro."

Op dit ogenblik wordt de laatste hand gelegd om alles in gereedheid te brengen voor de definitieve start van de nieuwe toeristische attractie. "De belettering 'Water-Taxi' is ondertussen aangebracht", zegt Michel. "De voorbije weken en nu nog trouwens hebben we proefgevaren met de schippers. Dat verloopt fantastisch goed en iedereen is zeer enthousiast. De bemanning krijgt nu nog een eenvormige outfit aangemeten en daarnaast wordt ook de website nog wat bijgestuurd. Eens de nogal omslachtige procedure voor het verkrijgen van de commerciële vlaggenbrief rond is gaan we de nodige publiciteit maken. Naar alle waarschijnlijkheid zouden we dan effectief kunnen starten ergens eind juli begin augustus."

Wij van de Krant van Blankenberge wensen Michel De Vos alvast veel succes met zijn nieuwe uitdaging en danken hem voor de leuke tocht langsheen onze kust. Wie meer info wil over het volledig aanbod van deze toeristische attractie die binnenkort van start gaat, kan alvast een kijkje nemen op www.water-taxi.be


www.water-taxi.be

© www.krantvanblankenberge.be