Krant van Blankenberge | In de Kijker
Blankenberge: 12/02/2017 Daring Boys vieren 70-jarig bestaan De leden van de oudste carnavalsvereniging van Blankenberge, de Daring Boys, mogen dit jaar 70 kaarsjes uitblazen. Zaterdag 18 februari worden ze in het kader van dit jubileum door het stadsbestuur verwacht op het stadhuis op de academische zitting.

Het verhaal van de Daring Boys heeft zijn oorsprong in 1947 toen enkele oud spelers van voetbal Daring Blankenberge een clubje oprichtten. Wellicht hebben ze toen nooit kunnen denken dat hun initiatief 70 jaar later nog steeds springlevend zou zijn. In de eerste instantie was het de bedoeling om het onderlinge contact tussen de spelers ook na hun voetbalcarrière levend te houden. Er werd een spaarkas gesticht en al vlug ontstond het idee om een café concert te organiseren. De animatieavond vond plaats in 'De Brasseur' op de Grote Markt. Het was meteen een schot in de roos, wat resulteerde in de geboorte van wat het traditioneel 'Kerstbal' van de Daring Boys.

Toen het stadsbestuur met de toenmalige Handelskamer kort na de tweede wereldoorlog alle verenigingen aansprak om terug een carnavalsstoet op te richten waren 'de boys' er als de kippen bij om daaraan deel te nemen. Sindsdien hebben ze nog voor geen enkele carnavalsstoet verstek gegeven. Dat maakt van de Daring Boys de langst deelnemende groep in de stoet.


Daring Boys vieren 70-jarig bestaan

Voetbalclub 'Daring Blankenberge' hebben ze overleefd en je hoeft allang geen oud speler meer te zijn om toe te treden tot de carnavalsvereniging. Daring Boys telt momenteel 47 leden. Hun stijlvolle zwart-wit-outfit maakt van hen een groepering waar je niet naast kunt kijken wanneer ze hun opwachting maken op de carnavalsbals. Ook in de stoet is de inbreng van de Daring Boys van onschatbare waarde. "Naast de nieuwe groeperingen, waarvan sommige het trouwens uitstekend doen, mogen wij toch zeker met enige trots zeggen dat we als oudste vereniging nog steeds opvallend aanwezig zijn in de stoet", zegt huidig voorzitter Martin Cattoor. "De laatste jaren zijn er trouwens een aantal jonge mensen die zich spontaan bij ons hebben aangesloten ... wat dat betreft is de toekomst van 'de boys' alvast verzekert. Naar aanleiding van ons 70-jarig bestaan gaan we dit in de stoet eens extra in de verf zetten!

De Daring Boys hebben in het bestaan van de groepering tot op heden één Seniorenprins en acht Prinsen voortgebracht. In 2015 was dit Prins Jurgen I. Georges Vantroostenberghe nam vorig jaar de fakkel over. Zaterdag jongstleden op het Prinsenbal zijn ze er voor het derde jaar op rij in geslaagd om met hun kandidaat Kevin I de felbegeerde prinsentitel in de wacht te slepen voor 2017.

Wie er graag bij wil zijn op de academische zitting van de Daring Boys is van harte welkom op zaterdag 18 februari om 12:00 uur op het stadhuis. Nadien trekt de carnavalsvereniging de stad in voor een kroegentocht, wellicht tot in de vroege uurtjes. Later dit jaar, hoogstwaarschijnlijk in september, volgt er in het kader van het 70-jarig bestaan nog een activiteit, maar daar zijn 'de boys' nog volop mee bezig.

© www.krantvanblankenberge.be