Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 30/04/2014 Lions Blankenberge steunt koekjesverkoop voor zomerkamp Lions Blankenberge steunen koekjesverkoop voor zomerkamp Het Secundair onderwijs Sint-Jozef Sint-Pieter Blankenberge organiseert voor het eerst een zomerkamp voor jongeren. 60 leerlingen tussen 12 en 14 jaar kunnen mee.

Het zomerkamp die plaatsvindt van 12 tot 22 juli gaat richting Oostenrijk meerbepaald naar de deelstaat Lechtal. Vrijwillige leerkrachten met ervaring in het jeugdwerk zullen de jongeren daar begeleiden.

Organisator en leerkracht in Sint-Jozef Sint-Pieter, Kris Verbouw: "Dit zomerkamp biedt jongeren de kans om medeleerlingen beter en op een andere manier te leren kennen, we zijn ervan overtuigd dat het een toffe ervaring wordt voor iedereen. Maar, alles kost geld ... en omwille van heel uiteenlopende redenen krijgen sommige jongeren nooit de kans om een vakantie in het buitenland mee te maken."

Om de deelname aan het zomerkamp haalbaar te houden heeft de school de betaling gespreid over het voorbije schooljaar. Daarnaast werd een spaghettiavond georganiseerd om met de opbrengst extra activiteiten te kunnen bekostigen.

Ook de Lions Club Blankenberge bood zijn medewerking aan om de kostprijs van het kamp te helpen drukken. Wim Aneca, lid van de Lions Club: "Onze serviceclub schenkt 600 koekjes aan de school, leerlingen die mee gaan naar Oostenrijk zullen deze verkopen aan 3,50 euro per zakje. Op deze manier verdienen ze hun eigen zakgeld voor de reis."

"Een ander deel van de opbrengst gaat naar de sociale kas die wordt gebruikt om die leerlingen te steunen voor wie het moeilijk is om het volledige bedrag voor de inschrijving zelf te betalen" zegt directeur Rudi Boydens, "Op die manier krijgt iedereen die dat wil de mogelijkheid om mee te gaan op bergkamp naar het buitenland."

De koekjesverkoop start op 30 april en wordt een week later afgesloten.

© www.krantvanblankenberge.be