Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 23/05/2014 Lions Club Blankenberge schenkt 10.000 euro aan 'Het Boothuis' Lions Club Blankenberge schenkt 10.000 euro aan 'Het Boothuis' Directeur Tine Desmet en diensthoofd Els Van Poelvoorde van 'Het Boothuis' mochten gisteren een cheque ter waarde van 10.000 euro in ontvangst nemen geschonken door de Lions Club Blankenberge. Het bedrag zal gebruikt worden voor de aankoop van een busje.

De sociale commissie van de Lions Club Blankenberge selecteert jaarlijks een aantal initiatieven dat op hun steun kan rekenen. Dit jaar geeft de serviceclub een belangrijk bedrag uitgetrokken voor de mensen van 'Het Boothuis'.

"Dienstbaarheid is één van onze belangrijkste doelstellingen", zegt voorzitter Peter Dudal van de Lions Club Blankenberge. "Het 'we serve' ideaal maken we waar door mensen en organisaties te helpen die er nood aan hebben. Onze traditionele uitdeling van 'Kerstcheques' aan mensen uit Blankenberge, Wenduine en Zuienkerke die het financieel niet gemakkelijk hebben is ondertussen een vaste waarde geworden. Daar waar we twee jaar geleden een bedrag uitkeerden van 1.000 euro ligt dit bedrag voor het tweede opeenvolgend jaar rond de 5.800 euro, een duidelijk teken dat het effect van de crisis voor toenemende armoede zorgt!"

"Naast de uitdeling van de Kerscheques en het organiseren van een Kerstmaal voor minder bedeelden steunen we dit jaar voor het eerst een zomerkamp voor jongeren tussen 12 en 14 jaar van de vrije secundaire school Sint-Jozef Sint-Pieter uit Blankenberge", vertelt Jurgen Debree, voorzitter van de sociale commissie van de Lions Club. "Sommige jongeren krijgen omwille van heel uiteenlopende redenen nooit de kans om een vakantie in het buitenland mee te maken. Om het zomerkamp betaalbaar te houden heeft de schooldirectie de betaling gespreid over het voorbije schooljaar en werd er een spaghettiavond georganiseerd. Wij van de Lions Club Blankenberge helpen mee om de kostprijs van het kamp te drukken. Onlangs hebben we 600 koekjes geschonken aan de school ... de leerlingen die meegaan naar Oostenrijk verkopen de koekjes waarmee ze hun zakgeld voor de reis verdienen. Een ander deel van de opbrengst gaat naar de sociale kas om de leerlingen te steunen voor wie het moeilijk is om het volledig bedrag voor de inschrijving van het bergkamp te betalen."

Belangrijke som voor 'Het Boothuis'

Het Boothuis, gelegen in de Ontmijnersstraat 31 in Blankenberge, is een residentiële woonvorm dat zich openstelt voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking. Het centrum staat in voor de begeleiding van haar bewoners en zorgt voor een zinvolle dagbesteding. "Regelmatig organiseren we ook uitstapjes voor onze mensen en dit doen we meestal met de kusttram" vertelt diensthoofd Els Van Poelvoorde, "we merken echter dat de bewoners van Het Boothuis het openbaar vervoer te druk vinden ... het op en afstappen, die overigens nogal vlug moet gebeuren, is voor sommigen toch wel een probleem, waardoor ze afhaken en liever thuis blijven ... en dat vinden we bijzonder jammer."

De directie van 'Het Boothuis' wenst daarom een busje aan te kopen ... maar ze hebben daar niet voldoende financiële middelen voor. De sociale commissie van de Lions Club Blankenberge heeft daarom beslist om dit jaar een belangrijke som te schenken aan 'Het Boothuis'. Donderdagavond 22 mei in Hoeve Ten Doele in Zuienkerke mochten directeur Tine Desmet en diensthoofd Els Van Poelvoorde van 'Het Boothuis' een cheque ter waarde van 10.000 euro in ontvangst komen nemen.

© www.krantvanblankenberge.be