Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 09/04/2015 Lucie, Ensorke en Lilly worden feestelijk uitgewuifd Lucie, Ensorke en Lilly worden feestelijk uitgewuifd Nu zondag worden de laatste drie zeehondjes van dit seizoen vrijgelaten. Het betreft één gewone en twee grijze zeehondjes. Na een variërend verblijf van drie weken tot drie maanden in het zeehondenopvangcentrum van het Sea Life Center van Blankenberge zijn de dieren voldoende aangesterkt om terug het ruime sop te kiezen.

Het gewone zeehondje dat wordt vrijgelaten is Lucie, ze is aangespoeld te Blankenberge op 22 januari. De twee grijze zeehondjes Ensorke en Lilly zijn respectievelijk aangespoeld te Blankenberge op 29 maart en te Mariakerke op 22 januari.

"Het Sea Life Center Blankenberge bestaat deze maand 20 jaar", zegt general manager Albert Sikkens. "Vandaar dat we deze vrijlating op een zondag organiseren. We willen er graag een feestelijk tintje aan geven. Daarom nodigen we iedereen uit om dit leuk gebeuren eens van dichtbij mee te maken."

De vrijlating van Lucie, Ensorke en Lilly vindt plaats op zondag 12 april om 10:30 uur op het strand van Blankenberge ter hoogte van de O'Neill Beachclub.

© www.krantvanblankenberge.be