Krant van Blankenberge | Toerisme
Blankenberge: 14/11/2015 Bloemencorso editie 2016 houdt het speels Alhoewel de wintermaanden nog voor de deur staan worden er in Blankenberge nu reeds plannen gemaakt voor het bloemencorso voor volgend jaar eind augustus. Vrijdagavond kregen de wagenbouwers op de Belgium Pier voor het eerst te horen rond welk thema ze hun praalwagens mogen bouwen voor de editie van 2016. Bloemencorso editie 2016 houdt het speels

Regisseurs, vader en zoon, Jan en Hans Vanquathem vielen meteen met de deur in huis. "Volgend jaar pakken we uit met een luchtig en populair thema, geschikt voor alle leeftijden", zegt Jan Vanquathem. "Niet alleen de wagenbouwers, maar ook de mensen die zich bezighouden met de kledij, de schmink en de choreografie mogen zich laten inspireren rond alles wat te maken heeft met speelgoed ... en dat kan heel ruim zijn. Denken we bijvoorbeeld aan poppen, bordspelen, videogames, puzzels, houten en educatief speelgoed, knuffeldieren, en enzovoort."

"Bij het indelen van de stoet hebben we alvast twee opties in gedachten", zegt regisseur Hans Vanquathem. "De opbouw volgens leeftijd van het kind, of volgens de ouderdom van het speelgoed. Alles zal uiteraard een beetje afhangen van de thema's die de wagenbouwers indienen."

Voor het eerst zal er naar aanleiding van het thema 'Speelgoed' naast de gewone jury ook een jeugdjury worden samengesteld. Het is de bedoeling dat de twee jury's los van elkaar de praalwagens quoteren, iets wat ongetwijfeld tot verrrassende resultaten kan leiden. Het corsoweekend zal kaderen in het totaalevenement 'Blankenberge Speelstad' dat gedurende het ganse jaar 2016 zal gedragen worden door de dienst Evenementen en de Jeugddienst.

Het bloemencorsoweekend 2016 vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 augustus.

© www.krantvanblankenberge.be