Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 20/11/2015 Uitzonderlijk prinselijk muzikaal kerstgebeuren Uitzonderlijk prinselijk muzikaal kerstgebeuren De leerlingen van het buitengewoon onderwijs De Schuit in Blankenberge brengen samen met het Koninklijk Mannenkoor Kring der XX-en een muzikaal kerstgebeuren in de Sint-Rochuskerk.

De kerst- en nieuwjaarsperiode is traditioneel een uitgelezen tijdstip voor concerten. Ook het Blankenbergs Koninklijk Mannenkoor Kring der XX-en speelt daar gretig op in. Onder de stimulerende en inventieve leiding van hun dirigent André Vancuyl, is het mannenkoor steeds op zoek naar een vernieuwende en spirituele invulling. Ook deze keer wordt het meer dan een traditioneel kerstconcert.

De Kring de XX-en heeft dit jaar namelijk de handen in elkaar geslagen met de school voor buitengewoon onderwijs De Schuit in Blankenberge. Samen met de leerlingen en onder leiding van hun dirigent André Vancuyl brengen ze het verhaal van 'Prins Yoesoef'. De belevenissen van de jongste zoon van koning Gaspar worden door de leerlingen in klank en kleur gebracht, muzikaal omkadert door het mannenkoor met tal van bekende maar ook minder bekende kerstliederen.

Naast het meeleven van het wel en wee van de jonge prins is er kans tot samenzang. De ontknoping van het 'Prins Yoesoef' verhaal is een prachtige kerstboodschap!

Het muzikaal kerstgebeuren 'Prins Yoesoef' gaat door in de Sint-Rochuskerk op zaterdag 19 december om 19:30 uur en op zondag 20 december om 15:00 uur. Kaarten in voorverkoop aan 8 euro. De dag zelf betaal je 10 euro aan de deur. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het zangkoor Kring de XX-en en bij de Dienst Toerisme op het Leopold III-Plein.

© www.krantvanblankenberge.be