Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 23/11/2015 Ol' blue eyes Sinatra komt naar Blankenberge Anno 1987, Peter Douglas zet een onvervalste imitatie neer van zijn grote idool Frank Sinatra en wordt bekroond als absolute winnaar van de Soundmixshow. Zijn zege en de wereldhit 'Stars On Frankie' zorgen voor optredens wereldwijd. In december staat de Nederlandse ol' blue eyes met zijn perfecte personificatie van Sinatra op het podium in het kusttheater 't Colisée.

Volgende maand is het honderd jaar geleden dat Frank Sinatra, 'The Voice', voor het eerst het levenslicht zag. Ter gelegenheid van deze verjaardag haalt onze stadsgenoot en organisator Dirk Coryn de tributevoorstelling 'Sinatra 100' naar Blankenberge. De hommage aan ol' bleu eyes Sinatra met Nederlands beste en bekendste vertolker van de authentieke crooner-style, Peter Douglas, gaat door in 't Colisée. Afgelopen weekend kwam de performer hier reeds een kijkje nemen. Wij van de Krant van Blankenberge konden hem strikken voor een babbel. "Wat een prachtige zaal, gewoonweg perfect om een feestje te bouwen ter gelegenheid van Sinatra's honderdste verjaardag ... en dat gaan we ook doen volgende maand, het wordt super", zegt Peter Douglas.

Ol' blue eyes Sinatra komt naar Blankenberge

De goedlachse Amsterdammer kreeg bekendheid bij het grote publiek na zijn deelname aan de Soundmixshow in 1987. Hij won de grote finale met glans na het neerzetten van een haast perfecte imitatie van Frank Sinatra. "In feite is het allemaal begonnen toen ik pas zeven was", vertelt Peter Douglas. "Op zondagochtend luisterden we bij ons thuis altijd naar het radioprogramma 'Muziekmozaïek' van Willem Duys. Toen het nummer 'Strangers in the Night' van Frank Sinatra werd gedraaid zei mijn vader 'hier moet je goed naar luisteren jongen!'. Zijn wijze raad heeft mijn leven bepaald want vanaf die dag beluisterde ik voornamelijk nog muziek van Sinatra. Weet je, als jochie van zeven deed ik die man reeds na voor de spiegel. Uiteindelijk ben ik in een koor terechtgekomen, trad ik op in jazzcafés in Amsterdam en vervolgens won ik de Soundmixshow. Dat was meteen de grote doorbraak. Nadien volgde al vlug het 'Stars on 45' project met Jaap Eggermont. Met het nummer 'Stars on Frankie' ben ik de hele wereld overgevlogen. De plaat werd uitgebracht in zeventig landen en is maar liefst driehonderdvijftigduizend keer over de toonbank gegaan."

Eén van de absolute hoogtepunten in de carrière en een gebeurtenis waar Peter Douglas nog vaak aan terugdenkt is zijn optreden voor de familie Sinatra. "Ooit heb ik een eigen nummer geschreven 'Thank you Frank' een ode aan Frank Sinatra", zegt Peter Douglas. "Ik heb de opname destijds opgestuurd naar zijn dochter Nancy, en op een gegeven moment zat ik op kantoor thuis en rolde er uit de fax een papiertje met de tekst 'Dear Peter, what you did for daddy is unbelievable. Thank you very much, love Nancy.' Nou, daar wordt je wel even stil van. Jaren later op Frank zijn 81ste verjaardag werd ik uitgenodigd in New York waar ik dit nummer voor de ganse familie Sinatra heb mogen performen. Ol' blue eyes was er zelf niet bij, Frank was toen reeds behoorlijk ziek, maar hij heeft het optreden wel kunnen volgen via een rechtstreekse satelietverbinding. Frank Sinatra heeft me dus horen zingen, en daar ben ik best wel trots op."

Combo Jean-Clair de Ruwe

Peter Douglas heeft ondertussen als Sinatra impersonator zowat de ganse wereld afgereisd. "Tot nu toe heb ik een prachtig leven gehad, de mooiste dingen gedaan, heerlijk", glundert Peter. "Ik stond op podia in New York, Tokyo, Dubai, noem maar op, maar ook dichterbij in eigen land, in Duitsland en in België. En, binnenkort dus ook hier bij jullie voor het eerst in Blankenberge."

Tijdens de show 'Sinatra 100 - Fly Me Trough The Years' brengt Peter Douglas zowat het volledig oeuvre van Sinatra. "Het publiek mag zich verwachten aan de highlights maar ook aan minder bekende pareltjes van The Voice. Op het podium wordt ik begeleid door een fantastisch combo, met achter de piano Daan Herweg, slagwerk Jean-Clair de Ruwe, op gitaar Martien Oster en op bas Thomas Pol. Het wordt heel sfeervol. Niet enkel de Sinatra fans, maar ook de mensen die houden van die crooners zullen een fantastische avond beleven in 't Colisée. De show duurt tweemaal 45 minuten en wie dit wenst kan vooraf deelnemen aan een driegangen diner in Vegas-stijl, met als afsluiter het favoriete dessert van Frank, tiramisu met aardbeiencoulis."

De voorstelling 'Sinatra 100 - Fly Me Trough The Years' gaat door op zaterdag 19 december om 20:00 uur in het Kusttheater 't Coliseé te Blankenberge. Tickets aan 20 euro en 25 euro kun je reserveren op het nummer ☎ 0486/15 80 19. Wie de show wil combineren met het driegangenmenu betaalt 45 euro. Het diner start om 17:30 uur.

Na de show is er een meet en greet met Peter Douglas in het Café Du Théâtre op de Grote Markt. Je zal er uitgebreid kennis kunnen maken met hem en indien je dit wilt ook één of meerdere van zijn cd's kunnen aankopen. Wij mogen nu alvast één exemplaar verloten onder onze lezers van zijn jongste album 'Just Swing' die 15 prachtige songs bevat waaronder ook het nummer 'Thank you Frank'.
Mailen kan naar blankenberge@gmail.com

© www.krantvanblankenberge.be