Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 24/11/2015 Druk en positief waterpoloweekend Afgelopen weekend is op drie niveaus waterpolo gespeeld. Alle ploegen brachten het er schitterend vanaf. Het waterpolo weekend begon vrijdagavond met de wedstrijd van de eerste ploeg tegen Dendermonde. De cadetten speelden zaterdag tegen Roeselare. De benjamins hadden zondagnamiddag een tornooi met vier ploegen, Tielt, Oostende B, Brugge en Blankenberge. Druk en positief waterpoloweekend

Vrijdagavond speelde de Blankenbergse eerste ploeg thuis tegen Dendermonde. "We moesten de match aanvangen zonder Karel Marmenhout wegens schorsing, en bovendien blesseerde Matthias De Pauw zich net voor de wedstrijd", vertelt Dries Vindevoghel speler bij Blankenberge. "Met andere woorden, we misten behoorlijk aan aanvalskracht."

Het was de bezoekende ploeg die de score opende, maar Blankenberge koos direct voor de aanval en na de eerste periode was de stand 5-1. De kustploeg bleef dominerend met een 7-2 tussenstand halfweg de wedstrijd. De rest van de match kon Blankenberge het spel zonder problemen verder uitspelen en bleven zo ongeslagen in eigen bad! De eindscore werd vastgelegd op 14-8.

De cadettenploeg speelde zaterdag op verplaatsing tegen Roeselare. Ze werkten een schitterende match af en haalden de overwinning binnen met 7-10 op het scorebord.

Als afsluiter van het waterpoloweekend hadden de benjamins zondagnamiddag een tornooitje in het eigen Farys Noordzeebad. Blankenberge kon de openingswedstrijd winnen tegen Tielt met 2-1. In hun tweede wedstrijd moesten ze de duimen leggen tegen de sterke ploeg uit Oostende. Ze verloren met 0-4. De laatste wedstrijd tegen Brugge was super spannend de doelpunten gingen gelijk op, maar de overwinning was uiteindelijk toch voor de Blankenbergse ploeg met 4-3.

Een uiterst positief weekend voor BZV Waterpolo Blankenberge!

© www.krantvanblankenberge.be