Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 26/11/2015 Koken met West-Vlaamse streekproducten De juryleden van de wedstrijd 'Koken met ...' zijn nu reeds volop plannen aan het smeden om in het voorjaar opnieuw uit te pakken met culinaire krachtmeting tussen Blankenbergse chefs. Het thema van de derde editie ligt nog niet voor de volle honderd procent vast, maar zou in het teken staan van het koken met West-Vlaamse streekproducten. Koken met West-Vlaamse streekproducten

"We zijn er nog niet helemaal uit, maar we zouden opteren om de chefs hun talenten de vrije loop te laten met West-Vlaamse streekproducten en al het lekkers uit de Noordzee. Onze provincie biedt een waaier aan allerlei eigen streekproducten. Wij willen dat de Blankenbergse chefs dit vertalen naar het creƫren van gerechtjes uit grootmoeders tijd, maar dan wel overgoten met een sausje anno 2016."

"Na de twee succesvolle vorige edities, 'Koken met de Kokketeute' en 'Koken met vergeten vis' willen we volgend jaar de restaurateurs warm maken voor een derde editie", zegt jurylid Mariola Farina.

De wedstrijd zou van start gaan in het voorjaar en dit opnieuw in samenwerking met de Middenstandsraad. "We hopen dat we kunnen rekenen op de medewerking van de lokale restaurants. We bieden de chefs een platform aan om hun creativiteit bekend te maken bij het groot publiek, het is uiteraard aan hen om daarop in te spelen. We noemen het een wedstrijd, maar de deelnemers moeten het eerder zien als opportuniteit om de Blankenbergse gastronomische troeven op de kaart te zetten. Uiteindelijk wint iedereen daarbij!"

© www.krantvanblankenberge.be