Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 27/11/2015 Vier nieuwe parels op de BZV-kroon Op de Nationale FROS-finales presteerde de dames aflossingsploeg met Sarah Goegebeur, Nera Dejonckheere, Delphine Tanghe en Julie Vanhauwaert schitterende resultaten. En dit zowel op de 4 x 50 meter crawl en wissel als op de 4 x 100 meter crawl en wissel. Vier nieuwe parels op de BZV-kroon

Op zaterdag 21 en zondag 22 november werden in het Interbad te Brugge de 'Nationale Finales FROS' afgewerkt. Op basis van gezwommen wedstrijdtijden in het afgelopen seizoen werden zes BZV zwemmers geselecteerd. Het werden keiharde wedstrijden tussen de vele deelnemende clubs.

"Tijdens de finales geldt het systeem dat alle categorie├źn van benjamins tot senioren het tegen elkaar moeten opnemen. Persoonlijk vind ik dit geen eerlijke formule", zegt hoofdtrainer Etienne Van Audenaerde "Anderzijds worden de beste zwemmers wel bekroond, en betekent het voor de jongste een unieke ervaring om zich te meten tegen een sterkere tegenstander."

Op zaterdag konden de BZV-zwemmers twee individuele zeges binnen halen. Julie Vanhauwaert won zilver op de 50 meter crawl en Thibau Haerinck werd derde op de 400 meter crawl. Tijdens de aflossingen stond de damesploeg op het hoogste schavot te pronken. De aflossingsploeg van Sarah Goegebeur, Nera Dejonckheere, Delphine Tanghe en Julie Vanhauwaert finishten als eerste op de 4 x 100 wisselslag in 05'37"53. Op de 4 x 50 meter crawl behaalden ze goud in een tijd van 02'13"71.

"Zondag werd terug onze alleenheerschappij in de verf gezet tijdens de twee aflossingen bij de dames. Hetzelfde team won de 4 x 100 meter crawl en op de 4 x 50 meter wissel hadden ze een straat voorsprong", vertelt Etienne. Individueel behaalden ze zondag drie maal brons ... Julie op de 100 meter crawl en Sarah op de 100 meter vlinderslag en de 50 meter schoolslag. Sarah verbeterde tevens haar eigen clubrecord op de 50 meter vlinderslag van 00'36"41 naar 00'36"16.

De eerstvolgende wedstrijd gaat door zaterdag 28 november in het zwembad van Sint-Amandsberg, waar alle wedstrijden gezwommen worden over een afstand van 50 meter.

© www.krantvanblankenberge.be