Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 30/11/2015 Jonge BZV-zwemmers behalen negenmaal goud in Knokke In Sportoase Duinenwater vond zondag 22 november het tweede PACO zwemfeest plaats. Aan de wedstrijd namen zes clubs deel, Zwemacademie Knokke, Aalter, Trialonclub Knokke, Maldegem, Sportoase Knokke en de Blankenbergse Zwemvereniging. Jonge BZV-zwemmers behalen negenmaal goud in Knokke

"BZV zakte af naar Knokke met een erg jonge delegatie. De oudere zwemmers stonden immers op de startblokken in het Interbad te Brugge voor de finales", zegt hoofdtrainer Etienne Van Audenaerde.

De jonge BZV-ers wonnen negen gouden medailles, daarnaast werden er een resem nieuwe persoonlijke records behaald en één clubrecord scherper gesteld! De achtjarige Nathan Mortal verscherpte het clubrecord van Seppe Boone op de 100 meter crawl van 01'39"79 naar 01'34"75 een verbetering van ruim 5 seconden. "De zwemster die haar persoonlijk record het meest verscherpte was ongetwijfeld de negenjarige Zoey Cuyle. Ze zwom de 100 meter crawl in 01'44"38, een vooruitgang van 22 seconden", zegt Etienne.

De negen overwinningen werden behaald op de 100 meter crawl door Nathan Mortal, Emma Vervaecke en Miguel Levrau. Amber Ruttens en Miguel Levrau konden de eerste plaatsen veroveren op de 100 meter schoolslag. Emma Vervaecke won de 50 meter schoolslag. De winnaars van de 100 meter wissel waren Amber Ruttens, Seppe Boone en Lennert Boone.

© www.krantvanblankenberge.be