Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 02/12/2015 Blankenberge maakt het koploper Gent niet gemakkelijk BZV-Waterpolo werd afgelopen vrijdag hartelijk ontvangen in het Rooigem zwembad te Gent voor de laatste H2O-polo wedstrijd van de heen ronde. De twee ploegen zijn allerminst onbekenden voor elkaar gezien er veel gewezen Blankenbergse spelers bij Gent Waterpolo spelen. Gent is momenteel leider in vierde nationale. Blankenberge maakt het koploper Gent niet gemakkelijk

Het was de kustploeg die de score opende met een doelpunt van de ervaren speler Gertjan Bisschop. Gent leek niet onder de indruk en ze bewezen hun klasse, het liep uit na de eerste periode tot 3-1. De machtsverhouding bleef ook in de tweede periode ongewijzigd en Blankenberge moest nog voor halfweg de wedstrijd afscheid nemen van Jelle Proot.

De speler/coach moest gehavend de strijd staken en verzorgd worden met enkele hechtingen aan de wenkbrauw. Een serieuze aderlating voor Blankenberge die in de aanval ook al Karel Marmenout moest missen door een tweede en laatste schorsingsdag na een incident tegen Charleroi. Halfweg de wedstrijd stond de score op 5-2.

Gent was gerust met de voorsprong en de wedstrijd leek betwist. Toch gaf BZV zich niet zomaar gewonnen en bleef verder aandringen. Dankzij hun gekende en solide verdediging met als sluitstuk alweer een uitstekend keepende Jill Laurens was Gent maar in staat om in de laatste twee periodes één doelpunt te scoren. De schrik sloeg de stroppendragers rond de nek door Manu Dubois, die de score in de laatste minuut nog op 6-5 bracht. Blankenberge zette nog alles op alles maar kon een gelijkspel niet meer in de wacht slepen. Gent kwam met de schrik vanaf en blijft koploper van het klassement. Blankenberge staat op een gedeeld vijfde plaats met Orca Bilzen en Strombeek 2. "In de terugronde lijkt het programma voor Blankenberge op papier gemakkelijker. Het bewees alvast dat ze niet veel moeten onderdoen voor de leider van het klassement. We spelen de eerste wedstrijd van deze terugronde nog voor Nieuwjaar op 5 december in Ensival. Het beloven spannende wedstrijden te worden", aldus de geschorste Karel Marmenout.

© www.krantvanblankenberge.be