Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 03/12/2015 Julie Vanhauwaert wint goud op alle disciplines De laatste zwemwedstrijd voor de BZV van het kalenderjaar 2015 'De Beker Roger Vander Beken' vond plaats in Sint Amandsberg. Met een grote delegatie verdedigden ze met succes de kleuren van Blankenberge. Naast de zestien ereplaatsen werden tien zilveren en vijf bronzen medailles behaald. Julie Vanhauwaert wint goud op alle disciplines

"Kalenderjaar 2015 was er één met honderden overwinningen voor onze zwemclub", zegt een fiere hoofdtrainer Etienne Van Audenaerde "Op de laatste wedstrijd zwommen onze jongens en meisjes terug super tijden! Eenentwintig persoonlijke records werden scherper gesteld en twee club records verbroken.

BZV werd derde op tien deelnemende clubs tijdens de wedstrijd 'Beker Roger Vander Beken' met 131 punten. Sarah Goegebeur en Nathan Mortal verbeterden beiden hun eigen clubrecord. Sarah op de 200 meter schoolslag, Nathan op de 50 meter rugslag.

BZV-zwemster van de wedstrijd was ongetwijfeld miniem Julie Vanhauwaert. Ze nam deel aan vier individuele wedstrijden en veroverde telkens de eerste plaats. Alle wedstrijden gingen over een afstand van 50 meter. Julie finishte de vlinderslag in 00'35"24, de rugslag in 00'38"30, de schoolslag in 00'40"60 en de crawl in 00'31"12.

Delphine Tanghe en Seppe Boone verbeterden hun persoonlijke records in de vier disciplines. De vijftien ereplaatsen op de 50 meter werden behaald door Nathan Mortal op de rug en crawl. Stefanie Mortal en Seppe Boone op de vlinderslag. Rani Vanhauwaert op de rug, schoolslag en crawl. Lennnert Boone op de vlinder en rugslag. Rhaissa Goegebeur kon de zestiende overwinning op haar naam zetten op de 200 meter schoolslag. Ook in de aflossingsreeksen zijn de BZV-teams moeilijk te kloppen, de damesploeg won de 4 x 100 meter wissel in 05'39"45. De jongensploeg werd eerste in de reeks 8 x 50 meter crawl. Ze finishten in 04'31"45.

"De wedstrijd in Sint-Amandsberg was meteen ook de laatste van 2015. Nu is het tijd voor de schoolexamens, maar vanaf eind december gaan we er terug tegenaan om de zwemmers klaar te stomen voor de wedstrijden van 2016", besluit de hoofdtrainer.

© www.krantvanblankenberge.be