Krant van Blankenberge | Erfgoed
Blankenberge: 07/12/2015 Rust Roest investeert in nieuwe minitrampoline Dankzij de wijnverkoop op de Rust Roest-Topdag en een bijdrage van het bestuur werd voor de groep trampoline beginnelingen een aangepaste vlindertrampoline aangekocht. Dankzij deze investering kunnen de jongste springers veiliger hun eerste sprongen wagen. Rust Roest investeert in nieuwe minitrampoline

De nieuwe vlinder minitrampoline is niet zo hoog als de andere modellen waardoor beginners gemakkelijker kunnen inspringen. "De opsprong ligt merkelijk lager met dit model" legt trainster Jotte Willem uit. "Dat is positief voor de beginnende springers die nog niet zo hoog kunnen inspringen. Ook de kwaliteit en de hoogte van de sprong verbetert door de goede vering. Naarmate de kinderen vorderen kunnen ze de salto's hoger en beter uitvoeren om dan later te kunnen overschakelen naar de grotere groep met de dubbele minitrampoline."

Bij de Blankenbergse turnvereniging Rust Roest staat men nooit stil, er wordt reeds uit gekeken naar de volgende aankoop. "Op dit moment is er nood aan nieuwe valmatten", zegt voorzitter Roger Govaert. "Met het bestuur en de trainers zijn we aan het bekijken wat de beste aankoop zou zijn."

Op 15 januari wordt de turnvereniging Rust Roest terug onderworpen aan een audit voor het behalen van het Q4Gym kwaliteitslabel. "Zes jaar geleden behaalden we reeds het IkGym Label+ dat staat voor Integrale Kwaliteitszorg in de Gymnastiek. De doorlichting voor het verwerven van het nieuw label 'Q4Gym' is veel strenger", aldus de voorzitter.

Tijdens de audit wordt op drie vlakken gequoteerd. Het clubmanagement, het recreatief luik en de competitieve werking van de club. "We hebben ons uiterste best gedaan om een goed dossier in te dienen en hopen uiteraard dat onze Koninklijke Turnvereniging Rust Roest Blankenberge zal voldoen aan de opgelegde criteria voor het behalen van het felbegeerd 'Q4Gym' kwaliteitslabel", besluit Roger Govaert.

© www.krantvanblankenberge.be