Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 08/12/2015 BZV waterpolo wint drie maal op rij tegen Ensival Zaterdag 5 december zakte de Blankenbergse waterpoloploeg af naar het verre Luik voor de wedstrijd tegen Ensival. De ontmoeting tussen beide ploegen vond voor de derde keer plaats in vier maanden tijd. BZV kon reeds twee maal de overwinning op zak steken, de kustploeg hoopte de klus voor de derde keer op rij te kunnen klaren. BZV waterpolo wint drie maal op rij tegen Ensival

Het was even wachten op het eerste doelpunt, maar door de snelle reactie van Manoah Nicaise, de vaste midvoor, op een bal die terugkwam van de paal was het na 3 minuten raak. De openingstreffer bleef niet lang zonder gevolg en BZV kon zo in de eerste periode uitlopen tot 2-4.

In de tweede periode zette Yannick Maus twee penalty's om in doelpunten en wist de score zo aan te dikken. "Ondanks de opgebouwde voorsprong was het al vrij snel duidelijk dat de voorlopige stand niet ging volstaan voor de overwinning. Maar liefst 5 minuten later kon Ensival terugkomen in de wedstrijd en stond de score plots terug op 6-6", vertelt speler Karel Marmenout.

Dankzij een zeer sterke spelende Manoah kon BZV opnieuw op voorsprong komen na de derde periode. Met het scorebord op 7-11 leek het dat Blankenberge deze keer wel de schaapjes op het droge had. "De Manoah-show was echter nog niet voorbij, hij scoorde zijn 5de doelpunt van de wedstrijd…en dat was zijn 20ste van het seizoen die vlotjes in het net ging!", zegt Karel. De eindscore werd zo vastgelegd op 9-13. Achteraf gezien een meer dan verdiende overwinning voor Blankenberge, die met uitzondering van de 6-6 score de volledige wedstrijd op voorsprong stond.

De eerst volgende wedstrijd is op 15 januari thuis tegen Elsene, voorlopig leider in vierde klasse. Benieuwd of Blankenberge de reeks van ongeslagen wedstrijden in eigen bad kan voortzetten.

© www.krantvanblankenberge.be