Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 08/12/2015 Academie brengt middeleeuws concert Op donderdag 10 december organiseert de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord van Blankenberge een uniek zangconcert met middeleeuwse liederen. Plaats van het gebeuren is het stemmige kader van de Sint-Antoniuskerk. Academie brengt middeleeuws concert

Schepen van Cultuur Philip Konings: "Onze Academie organiseert regelmatig prachtige concerten en voorstellingen die open staan voor iedereen. Meestal heten wij het publiek welkom in de aula van de academie zelf, maar voor dit concert is de oude visserskerk het perfecte decor."

De zangklassen van de Academie brengen muziek uit de middeleeuwse- en renaissancetijd waarbij ze worden begeleid door de luitklas van Sint-Agatha-Berchem. Met gregoriaanse gezangen, lofzangen, drink- en liefdesliederen zullen de toeschouwers zich een kleine eeuw terug in de tijd wanen. Griet De Geyter en Thomas Vanlede leiden hun leerlingen vol overtuiging doorheen deze intieme avond.

Wie zich wil laten verrassen door de middeleeuwse liederen gebracht door de leerlingen zang van de Academie, kan op donderdag 10 december om 19:00 uur terecht in de Sint-Antoniuskerk. De toegang is gratis!

© www.krantvanblankenberge.be