Krant van Blankenberge | Politiek
Blankenberge: 09/12/2015 Afbouw openstaande schulden en vermindering personenbelasting Dinsdag 15 december, op de eerstkomende en tevens laatste gemeenteraad van dit jaar, worden de jaarrekeningen van Stad en OCMW voorgesteld en de krachtlijnen voor de komende jaren nader toegelicht. Twee opvallende zaken zijn de afbouw van de openstaande schulden en de trapsgewijze afbouw van de aanvullende personenbelasting. Afbouw openstaande schulden en vermindering personenbelasting

"Sinds 2006 zijn we erin geslaagd om de openstaande schulden van zowel OCMW als van de Stad spectaculair te af te bouwen", zegt schepen van financiƫn Ivan De Clerck. "Wat het OCMW betreft, daar hadden we in 2006 nog 9,2 miljoen euro openstaande schulden. Op dit moment hebben we dit kunnen terugdringen tot 4 miljoen, tegen 2018 zal dit nog maar 2,7 miljoen bedragen. Zelfde verhaal voor wat betreft de afbouw van de openstaande schulden van de Stad. In 2006 stond de teller op 51,8 miljoen euro. We hebben dit tot op heden kunnen afbouwen tot 39,8 miljoen. Tegen het eind deze legislatuur zal de openstaande schuldenlast worden teruggedrongen tot 31 miljoen."

Het stadsbestuur zal vanaf 2016 het tarief voor de aanvullende personenbelasting afbouwen. "Dankzij de ver doorgedreven besparingen dat we sinds 2008-2009 handteren binnen onze stadsdiensten en ook binnen de politiezone kunnen we vanaf volgend jaar de afbouw van de aanvullende personenbelasting presenteren aan onze bevolking", zegt de bevoegde schepen. "Momenteel zitten we aan 6,5%. We gaan dit tegen 2018 trapsgewijs terugdringen. Volgend jaar verlagen we het naar 6,4%. In 2017 naar 6,2%. In 2018 zal dit nog maar 6% zijn. Ik denk dat dit tamelijk uniek is en dat er in heel Vlaanderen niet veel gemeenten zijn die momenteel hun aanvullende personenbelasting kunnen afbouwen", aldus Ivan De Clerck.

© www.krantvanblankenberge.be