Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 09/12/2015 Duurzaam en stijlvol straatmeubilair Duurzaam en stijlvol straatmeubilair Samen met het communicatieteam van handelaars en bewoners heeft schepen van openbare werken Ivan De Clerck definitieve keuzes gemaakt voor het nieuw te plaatsen straatmeubilair in de binnenstad. Zitbanken, afvalrecipiënten en boombakken zijn op elkaar afgestemd en bijzonder estehetisch.

"Een eerste vereiste was de duurzaamheid van de materialen, rekening houdend met onze zeelucht en soms hevige rukwinden, maar we willen vooral dat het mooi wordt", zegt schepen Ivan De Clerck. "In het bijzonder de afvalrecipiënten zijn uniek. De houten zitbanken krijgen dezelfde kleur en het metalen onderstel stemt dan weer overeen met de kleur van onze boombakken."

"De boombakken worden geplaatst op de pleinen. Ze zijn verplaatsbaar zodat het Leopold III-plein probleemloos kan worden omgevormd tot evenementenplein. In de straten voorzien we op sommige plaatsen kleinere zitbanken voor één of twee personen, op de pleinen grotere exemplaren. Ook ondergrondse containers voor handelaars en tweede verblijvers worden voorzien."

Paaltjes en fietsbeugels worden voorzien in hoogwaardig afgewerkte aluminium. Ook nieuwe locaties voor kunstwerken behoren tot de mogelijkheden in de binnenstad. Met deze keuzes zet Blankenberge de kers op de taart bij de heraanleg van het kernwinkelgebied. Eenmaal de straten volledig gerealiseerd zijn wordt ook de kerstverlichting over het ganse grondgebied in een nieuwe moderne versie gestopt.

© www.krantvanblankenberge.be