Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 10/12/2015 Veertig wetenschappers in spe behalen diploma Dit jaar hebben de stad Blankenberge en de Hogeschool West-Vlaanderen de handen in elkaar geslagen voor de organisatie van de Wetenschapsacademie. Tijdens een reeks van twaalf workshops werden veertig kinderen tussen 10 en 12 jaar ondergedompeld in de wondere wereld van wetenschappen, techniek, engineering en wiskunde. De lessenreeks werd afgesloten op woensdagavond 9 december met de uitreiking van de diploma's op het stadhuis.

De twaalf workshops, gestart op woensdag 9 september 2015, vonden plaats in zaal De Pekelput, gelegen in de Franchommelaan te Blankenberge. Bachelor studente Julie Droissaert aan de HoWest school stond in voor de begeleiding van de veertig enthousiaste mini-wetenschappers. Ze werd daarin bijgestaan door drie wetenschapscoaches, professor Jean Pollefliet, Wenny Gurdebeke en Anthony Plovy.

"Tijdens de lessen 'Wetenschapsacademie' lag de klemtoon bij het onderzoekend leren", zegt schepen voor onderwijs Daphné Dumery. "De jongens en meisjes werden ondergedompeld in de wondere wereld van S-T-E-A-M (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics). De wetenschappers in spe hebben onder andere leren zeefdrukken, een pop pop boot gemaakt, een robot gecreëerd, een eigen zonnestelsel opgezet, enz ... Stuk voor stuk waanzinnig en bovendien zeer leerzame onderwerpen. Daarnaast is ook een bezoek gebracht aan het bedrijf Aquafin."


Veertig wetenschappers in spe behalen diploma

De veertig leerlingen hebben de lessen met succes gevolgd en zijn allen met grote onderscheiding geslaagd. Woensdagavond jongstleden werden ze uitgenodigd op het stadhuis voor de uitreiking van de diploma's. Dit gebeurde in aanwezigheid van de heer Lode De Geyter, directeur van de Hogeschool West Vlaanderen. Naast het felbegeerd diploma kregen de kinderen elk een Professor Ein-O's Experimenteerbox rond het thema 'Klimaatverandering'. Achteraf volgde een receptie aangeboden door het stadsbestuur.

© www.krantvanblankenberge.be