Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 14/12/2015 Vrienden van de Kunst exposeren in Oud Stadhuis Het is reeds jaren een vast gegeven dat het Blankenbergs Kunstcollectief tijdens de eindejaar periode haar leden tentoonstelling organiseert. Aan de expo die plaatsvindt in het prachtig kader van het Oud Stadhuis nemen dit jaar 28 kunstenaars deel. Vrienden van de Kunst exposeren in Oud Stadhuis

Het Blankenbergs Kunstcollectief, noem ze gerust de vrienden van de kunst, is een gezelschap dat zich toelegt op amateurkunst. Wie echter de tentoonstelling in het Oud Stadhuis bezoekt zal al vlug merken dat de lijn tussen amateurkunst en de kunst die beroepshalve wordt bedreven bijzonder dun is. Enkele van de geƫxposeerde werken mogen beslist worden bestempeld als Kunst-met-een-grote-K.

Er staan of hangen op het gelijkvloers en in de kelderverdieping in totaal een vijftigtal werken in verschillende disciplines ... schilderijen, keramiek, fotografie en sculpturen. Het groot aantal deelnemers staat borg voor een diversiteit aan technieken, stijlen, vormen en kleuren.

Het is een vast gegeven dat het Blankenbergs Kunstcollectief telkens een special guest uitnodigt op haar jaarlijkse tentoonstelling. In het verleden waren dit onder andere Pieter Aspe, Hubert Minnebo, Jef van Tuerenhout, Begga d'Haese en Geertje Allary, Danny Meyers en vorig jaar Edward Vandaele. Dit keer is Carla Metsch de centrale gast. De veelzijdige kunstenares is geboren in Amsterdam en is woonachtig in Oudenburg. Ze houd zich bezig met beeldhouwen, schilderen, tekenen en het maken van juwelen. Op literair vlak schrijft ze gedichtjes en vertellingen. Op de tentoonstelling van het Blankenbergs Kunstcollectief zijn een aantal prachtige beeldhouwwerken van Carla Metsch te bewonderen. Het zijn bijzondere, dromerige, verstilde, berustende, ingetogen figuren die blijkbaar veel hebben meegemaakt maar uiteindelijk toch tot rust zijn gekomen.

De tentoonstelling van het Blankenbergs Kunstcollectief loopt nog tot en met zondag 20 december 2015 in het Oud Stadhuis gelegen in de Kerkstraat 41 te Blankenberge. Open tijdens de weekdagen van 14:00 tot 17:00 uur. In het weekend van 10:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:30 uur. De toegang is gratis.

© www.krantvanblankenberge.be