Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 17/12/2015 Moord in de pekelput en slufferkoeken Moord in de pekelput en slufferkoeken Het Huisje van Majutte heeft na twintig jaar zijn deuren terug opengezet voor iedereen die het wenst te bezoeken. In het oudste bewaarde visserhuisje van de Belgische kust kun je vanaf nu terecht voor een drankje, een hapje en een gezellige babbel.

Aan het origineel kader van het huisje werd niets veranderd. De oude woonkamer biedt plaats aan twaalf mensen. De 'gezelligste zolder van Blankenberge' is ingericht voor een dertigtal personen. Deze ruimte is voorzien van de nodige multimedia infrastructuur voor vergaderingen, presentaties, enz ... In de tuin, waar vroeger de duinen lagen, zal de zon heerlijk aanvoelen.

Lena Beernaert en Peter Gadeyne willen zich inzetten voor een warm onthaal. In het gezellig kader met zijn rijk vissersverleden zal je kunnen genieten van een hapje en een drankje. Eén van de dingen om te ontdekken op de overigens beperkte kaart zijn de 'Slufferkoeken' (beschreven in het boek 'Blankenberge' van Elie Bilé). De slufferkoeken zijn verkrijgbaar in vier varianten, drie als warme hap en één als alternatief voor pannenkoeken.

De uitbaters Lena en Peter geven bij een bezoekje graag wat meer uitleg voor wie interesse heeft over alles wat in en rond het huisje te ontdekken is. De verhalen worden gespijsd met de nodige anekdotes over de 'moorden' in de pekelput en de bevroren aangespoelde kapitein die zijn laarzen kwijtspeelde. Aan de muren prijken verschillende schilderijen van Jules Gadeyne. Met het Huisje van Majutte heeft Blankenberge een nieuwe een parel in het steedje van de 'dunezeikers' om zeker te ontdekken.

Het Huisje van Majutte is open op woensdag en donderdag van 14:00 tot 22:00 uur. 's Vrijdags van 11:00 tot 24:00 uur. Op zaterdag van 14:00 tot 24:00 uur en op zondag van 11:00 tot 18:00 uur.

© www.krantvanblankenberge.be