Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 17/12/2015 Blankenberge gaststad voor Eneco Tour 2016 Op woensdag 21 september zal de derde etappe van de Eneco Tour vertrekken in Blankenberge. Organisator Golazo Sports en onze stad hebben daarrond vandaag een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Blankenberge gaststad voor Eneco Tour 2016

De Eneco Tour is de enige meerdaagse rittenwedstrijd op het grondgebied van Nederland en Belgiƫ die deel uitmaakt van de UCI World Tour, 's werelds hoogste wielercompetitie, en de enige wedstrijd in de wereld die klimaatneutraal wordt georganiseerd.

In 2016 wordt de 12de editie uitzonderlijk gereden in september omwille van de Olympische Spelen die plaatsvinden in Rio tijdens de maand augustus. De wedstrijd start op maandag 19 september. De slotrit wordt afgewerkt op zondag 25 september. Blankenberge is gaststad voor de derde etappe op woensdag 21 september.

Het hoog niveau van deze tour trekt de beste wielerploegen aan, creƫert een prachtig kader bij de start en zorgt tevens voor een ruime uitstraling. Het feit dat de Eneco Tour drie weken voor het wereldkampioenschap in Qatar plaatsvindt en daardoor de ideale voorbereidingskoers is, zal wellicht zorgen voor een sterke deelnemerslijst. Na de start op de Grote Markt wordt eerst een lokale lus gereden met tussensprint ter hoogte van de startplaats. Blankenberge wil daarmee de vele wielerliefhebbers een mooie sportieve happening aanbieden in het centrum van de badstad.

© www.krantvanblankenberge.be