Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 18/12/2015 Biljartclub Les Deux Clefs tweede in ereklasse
Biljartclub Les Deux Clefs tweede in ereklasse
De A-ploeg van de golfbiljartclub Les Deux Clefs.
Halfweg de competitie staat de A ploeg van golfbiljartclub Les Deux Clefs op een stevige tweede plaats in de hoogste ereklasse, voorafgegaan door de kampioensploeg van vorig jaar BC Patrijzen A.

De Blankenbergse golfbiljartclub Les Deux Clefs heeft drie punten achterstand op de leider in het klassement. "Dat lijkt niet veel", zegt voorzitter Jos Van Damme. "Toch moet ik toegeven dat het een loodzware opdracht zal worden om nog een plaatsje te kunnen stijgen. Bij onze eerste confrontatie met de kampioenen hebben we ze verslagen met 4-2. Dus alles blijft mogelijk."

De A-ploeg heeft ook drie punten voorsprong op zijn opvolger, ze staan dus behoorlijk safe. Daarnaast draaien ze ook nog mee in de bekercompetitie. In de achtste finale komen ze uit tegen Parking uit Overmere.

De puike prestaties van de A-Ploeg kunnen echter niet worden doorgetrokken naar de B-ploeg. "Niettegenstaande hun inzet en toewijding, moeten we stilaan toegeven dat er niet voldoende potentieel aanwezig is om in tweede klasse te kunnen wedijveren", zegt de voorzitter. "Desalniettemin siert het onze vrienden dat ze er week na week blijven voor gaan, in de hoop toch nog enkele puntjes te sprokkelen."

Bij de golfbiljartclub Les Deux Clefs waait sinds het nieuwe bestuur een nieuwe wind ... ze hebben reeds verschillende evenementen georganiseerd samen met de dartsclub en met succes. "We evolueren in de goede richting", zegt de nieuwe voorzitter Jos Van Damme.

© www.krantvanblankenberge.be