Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 18/12/2015 BZV-After Nine op de startblokken BZV-After Nine op de startblokken After Nine, de volwassen zwemploeg van de BZV, houdt traditiegetrouw op de laatste training van het jaar een onderlinge wedstrijd. Trainers Nick Monte en Tom Van Eecke organiseerden het kampioenschap.

Er verschenen negentien masters op de startblokken en er werd fel gestreden voor de ereplaatsen. De enthousiaste zwemmers keken met veel belangstelling uit naar hun tijden. De dames konden deelnemen in de reeksen 50 meter schoolslag en de 25 en 50 meter crawl. Bij de heren werd alleen crawl gezwommen dit over de afstanden 25, 50 en 100 meter.

Ruth Pettens was net zoals vorig jaar de snelste schoolslag zwemster. Ook op de 50 meter crawl kon ze als eerste aantikken. Joke Proot won de reeks 25 meter crawl. Bij de heren werd de strijd op de 25 en 50 meter crawl gewonnen door Tim Vanhoornick. Op de 100 meter crawl moest Tim echter Klaas Van Damme en Bernard Roels laten voorgaan. Ze werden respectievelijk eerste en tweede. Na de wedstrijd genoten de deelnemers van een drankje en een hapje aangeboden door het bestuur.

© www.krantvanblankenberge.be