Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 19/12/2015 Ruggensteuntje voor de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst Het stadsbestuur heeft beslist om de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst een structurele financiële steun ter verlenen. De vrijwilligers die reeds meer dan 30 jaar paraat staan bij diverse interventies op zee krijgen voortaan 1.000 euro per jaar van de stad Blankenberge. Ruggensteuntje voor de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst

De VBZR moet gemiddeld zo'n 200 keer per jaar uitrukken voor grote en kleine tussenkomsten. Drijfveer voor de leden is hulpverlening bieden aan mensen in nood ... ze doen dit steeds met volle overtuiging en met een grote deskundigheid. Op veel overheidssteun moeten de vrijwilligers echter niet rekenen.

Onlangs werden de leden van de VBZR op het stadhuis van Blankenberge gehuldigd voor hun veelzijdige inzet in het algemeen en voor de acties naar aanleiding van de reddingsoperatie van de Flinterstar in het bijzonder. Ze mochten een cheque ter waarde van 500 euro in ontvangst nemen geschonken door het stadsbestuur.

"Op het vlak van de veiligheid op zee is de VBZR een rots in de branding", zegt burgemeester Patrick De Klerck. "Steeds weer trekken ze er zeer snel op uit om mensen of schepen in nood bij te staan, vandaar dat we besloten hebben om hen structureel financieel te steunen. De vrijwilligers kunnen vanaf nu rekenen op 1.000 euro per jaar."

Naast deze subsidie kan de VBZR voor een symbolische euro gebruik maken van de accommodatie op de barcadère, kunnen ze beschikken over vijf gratis parkeerplaatsen in de afgescheiden parkeerzone aansluitend op het gebouw, en krijgt het stadspersoneel dat actief is bij de VBZR en dat opgeroepen wordt tijdens de diensturen, volledige dienstvrijstelling gedurende de interventie.

© www.krantvanblankenberge.be