Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 23/12/2015 Wanhopige zoektocht naar een handige harry Wanhopige zoektocht naar een handige harry De leden van de Blankenbergse Koninklijke Toneelkring 'Onder Ons' zijn volop aan het repeteren voor de klucht 'E vint à la carte'. De voorstellingen zijn gepland in januari.

De toneelopvoering 'E vint à la carte' geschreven door onze stadsgenoot Ronnie De Reese brengt het verhaal van Helène.

Helène is met pensioen en nog altijd vrijgezel. Plots realiseert ze dat het leven voor een stuk aan haar voorbij is gegaan. Tijdens haar carrière heeft ze veel gereisd maar nu komt ze tot het besef dat ze er helemaal alleen voor staat. Ze wil alsnog een relatie met een handige Harry want van huishoudelijke taken heeft ze weinig of geen kaas gegeten.

Haar zoektocht loopt echter niet van een leien dakje. Kieskeurig als ze is komt ze na iedere date keer op keer opnieuw van een kale reis terug. Haar nieuwsgierige buurvrouw houdt haar, op alle vlakken, goed in de gaten. Tot overmaat van ramp komt haar norse en bemoeizieke tante bij haar inwonen. Wanneer de nood het hoogst is, is de redding nabij ... denkt Helène bij het lezen van een artikel. Dat geeft haar plots weer hoop. Of het de ideale oplossing is zal nog moeten blijken.

De opvoeringen die doorgaan in het CC Casino zijn gepland op vrijdag 15 januari om 20:00 uur en op zaterdagnamiddag 16 januari 2016 om 14:30 uur. Deze laatste is speciaal voor de senioren in samenwerking met de Seniorenraad van Blankenberge. Genummerde kaarten aan 11 euro te bestellen via email kon.toneelkringonderons@gmail.com of telefonisch op het nummer ☎ 050/41 21 77. De kaarten worden aan huis bezorgd. De kaarten voor de seniorenopvoering op zaterdagnamiddag kunnen worden afgehaald aan het onthaal in het stadhuis tijdens de openingsuren. Uiteraard kan het ook aan de ingang van de zaal op de dag van de opvoering.

© www.krantvanblankenberge.be