Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 24/12/2015 Basket U12 ongeslagen Kerstkampioen Het Blankenbergs jeugdbasketploegje van coach Anne Delos is onklopbaar in hun competitiereeks U12. Iedere wedstrijd van het seizoen hebben ze reeds gewonnen, soms met een spectaculair puntenverschil! We peilden naar de succesformule.

'Au Pingouin' Basket Blankenberge U12 A is de ongeslagen Kerstkampioen met 36 punten. Ze zijn dan ook koploper in hun klassement. Het groepje leeftijdsgenoten speelt reeds samen basket sinds hun eerste ervaringen in de basketschool van Basket Blankenberge. De jongeren hebben de voorbije jaren veel kennis en techniek geleerd bij de coachen Hilaire Eytoff, Jochen Maes en Meindert Delbecque in hun lagere jeugdafdelingen. Op dit moment bij de U12 worden ze getraind door coach Anne Delos.

Basket U12 ongeslagen Kerstkampioen

Anne Delos vertoeft reeds 35 jaar in het basketwereldje. Ze is bezig aan haar tweede jaar coaching bij Blankenberge. We vroegen of het succes van het ploegje U12 haar verdienste is. "Nee hoor, zeker niet", lacht ze. "Het feit dat de gasten al een aantal jaren samen spelen is de sterkte van de U12. Hun enthousiasme, inzet, snelheid en ploegspel in combinatie met de steun dat die gasten krijgen van hun ouders en grootouders maakt het succes van deze ploeg."

De U12 heeft tot nu toe alle matchen gewonnen in de competitie en ook in de bekercompetitie draaien ze goed mee. "Dat maakt het extra moeilijk om de ploeg blijvend te motiveren", vertelt Anne. "Op de trainingen eis ik een niveautje hoger en tijdens de wedstrijden let ik er vooral op dat ze voor de volle honderd procent geconcentreerd zijn. Maar de spelertjes doen zelf ook hun duit in het zakje hoor. Ze motiveren zichzelf om bij elke wedstrijd 100 punten te scoren. Weliswaar lukt niet bij de drie ploegen die net onder ons geklasseerd staan, toch konden we ook bij hen een 20 à 30 punten voorsprong nemen."

We vernamen van de Anthony Plovy, vader van speler Lleyton en begeleider van de ploeg, dat de speler die het 100ste punt scoort moet trakteren en dat ze nu proberen om hun score zo hoog mogelijk te krijgen. Deze staat voorlopig op 116 punten. Zaterdag jongstleden 19 december was het hun bijna gelukt. Ze wonnen de bekermatch thuis tegen Mibac Middelkerke A met 115-18. "Mijn doelstelling dit seizoen is geen enkele match te verliezen", zegt coach Anne. "Maar we blijven met onze voetjes op de grond staan, als ze wat nonchalant beginnen spelen is het soms rap gebeurd. Uiteraard grijp ik op zo'n moment direct in, geconcentreerd blijven is de boodschap. Maar ik ben zeer fier op mijn ploegje, de gasten zijn zeer gedreven en er is heel veel talent aanwezig!", besluit Anne Delos.

Coach Anne Delos staat er niet alleen voor, ze krijgt de onvoorwaardelijke hulp van ploegverantwoordelijke Mario Marius en de begeleiders Gregory Simoens, Dan Bulens en Anthony Plovy die steeds op post zijn om de zaal klaar te zetten. Ook bij het organiseren van feestjes staat het drietal steeds paraat. "We zijn waarlijk een hechte groep, de ouders van de spelertjes, grootouders, broertjes en zusjes iedereen is erbij als we een feestje organiseren", aldus Anthony Plovy. "Dat is het succesverhaal van ons ploegje en uiteraard ook de inbreng van onze coach Anne die een meester-motivator is voor de spelertjes."

De eerstkomende wedstrijd voor de Blankenbergse ploeg U12 A is de achtste finale van de beker West-vlaanderen tegen Sint Jan Zedelgem Lions U12 A. Wij duimen alvast !!!


Basket U12 ongeslagen Kerstampioen

Op de foto: 14 Runne De Sutter, 12 Gianni Vermeire, 8 Lleyton Plovy, 13 Nick Vancompernolle, 7 Mika Bauwens, 15 Alexander Mortal, Ryan Bulens, 16 Keefe Simoens, 11 Matthew Marius, 18 Martin Delihristov en 4 Lars De Rycker. Achteraan: coach Anne Delos, ploegverantwoordelijke Mario Marius en begeleider Anthony Plovy.

© www.krantvanblankenberge.be