Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 30/12/2015 Wereldtop biljart opnieuw aan het werk te Blankenberge De Koninklijk Belgische Biljartbond palmt van zondag 3 tot en met zondag 10 januari het CC Casino van Blankenberge in voor de afwerking van de Kampioenschappen van België Multi Disciplines. Voor de top van de Belgische biljarters is dit kampioenschap de traditionele start van het jaar waar over verschillende disciplines wordt gestreden voor de Belgische Kampioentitels. Naast kaderspelen 47/1, 47/2 en 71/2 is er bandstoten, vrijspel en voor het eerst ook kegelbiljart ... hoofdmoot blijft drieband. Wereldtop biljart opnieuw aan het werk te Blankenberge

Aan de Multi Kampioenschappen in Blankenberge treden de spelers aan die behoren tot de wereldtop. Met namen op de deelnemerslijst zoals Roland Forthomme, Eddy Merckx, Fréderic Gaudron, Peter De Backer, Eddy Leppens en Partick Niessen zullen ongetwijfeld opnieuw prestaties op wereldniveau worden neergezet.

De Belgische Multi's worden opnieuw in de grote Saveryszaal gespeeld op vier tafels waardoor de toeschouwers een beter overzicht krijgen om het spel te volgen. De ceremoniële openingsplechtigheid vindt plaats zondag 3 januari om 13:00 uur. Dagelijks worden er 18 à 20 wedstrijden afgewerkt wat neerkomt op een 120-tal wedstrijden tijdens dit kampioenschap. Zaterdag 9 januari worden de kwart- en halve finales driebanden gespeeld. De finale driebanden gaat door zondagnamiddag 10 januari om 15.00 uur.

De Belgisch Kampioenschappen Multi Disciplines worden voor de 19de keer georganiseerd in Blankenberge. Het publiek zal ongetwijfeld opnieuw zullen kunnen genieten van spannende wedstrijden. Kom gerust de sfeer opsnuiven ... de inkom is gratis.

Het volledig programma kun je hier bekijken: Kampioenschappen van België Multidisciplines

© www.krantvanblankenberge.be