Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 11/01/2016 Trofee 'De Verbrande Kerstboom' voor Gilbert Vandenberghe Afgelopen zondag vond op het strand van Blankenberge de jaarlijkse Kerstboomverbranding plaats. Het evenement in stand gehouden door Jong-VLD en de Liberale Zelfstandigen Blankenberge was toe aan haar 27ste editie. Trofee 'De Verbrande Kerstboom' voor Gilbert Vandenberghe

Sedert een aantal jaren maken de bestuursleden van de twee verenigingen van de gelegenheid gebruik om een verdienstelijk medewerker in de bloemetjes te zetten door het overhandigen van de trofee 'De Verbrande Kerstboom'. Na Jacques De Guffroy, Marc Larbrisseau, Eddy Van Wulpen, Ivan De Clerck, Chris Haerinck, Johan Maene en vorig jaar Carlos De Deyne, viel deze keer de eer te beurt aan Gilbert Vandenberghe.

"Dat de keuze op Gilbert viel is voor de hand liggend", zegt LZB-secretaris Eddy Van Wulpen. "De Kerstboomverbranding die we voor het eerst organiseerden in 1989 kwam er namelijk onder impuls van Gilbert die op dit moment voorzitter was van het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen dat ondertussen werd omgedoopt tot de Liberale Zelfstandigen Blankenberge, kortweg LZB. Gilbert was voorzitter van LVZ van 1986 tot eind 1997, nadien bleef hij actief als penningmeester tot eind 2006."

Gilbert Vandenberghe is de achtste persoon die de trofee 'De Verbrande Kerstboom' in ontvangst mocht nemen.

© www.krantvanblankenberge.be