Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 12/01/2016 Twaalf ereplaatsen voor Dance NRGY Danssport Vlaanderen en de Blankenberge dansclub Dance NRGY organiseerden afgelopen zondag 10 januari de disco danswedstrijd voor de regio Oost- en West-Vlaanderen. Tijdens deze wedstrijd namen de dansers het tegen elkaar op om een selectie te behalen voor het Vlaams Kampioenschap in april. Twaalf ereplaatsen voor Dance NRGY

Maar liefst 478 deelnemers uit Oost- en West-Vlaanderen namen deel aan de regionale kampioenschappen die doorging in sportzaal De Sportdoze te Blankenberge. Dance NRGY behaalde twaaalf ereplaatsen en werd nipt verslagen door dansclub Dance Passion uit Ruddervoorde die winnaar werd met veertien ereplaatsen. Dansclubs Go4Dance uit Wevelgem en Starlight uit Ardooie vervolledigden het podium met een gedeelde derde plaats.

De dansstijl 'disco' bestaat uit veel snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen die gedanst wordt op up-tempo muziek over drie categorie├źn: solo's, duo's en teams. Dance NRGY behaalde vier eerste, vijf tweede en drie derde plaatsen. Bij de solo's schitterde Kayleigh Gunst op de dansvloer. Ze werd eerste in de reeks disco junioren middenklasse. Qyara Vandepitte werd tweede in dezelfde categorie en Hanne Monteyne behaalde de tweede plaats bij de adults startklasse. Febe Deketelaere en Caro Vande Weghe werden derde met hun solo performance.

Drie duo's veroverden het hoogste schavot ... de zusjes Hanne en Jolien Monteyne bij de adults startklasse, Manon Baecke en Kenza Deruyter in de categorie children middenklasse en het duo Kayleigh Gunst & Eline Vermote wonnen de reeks junioren middenklasse. Bij de adults middenklasse stonden de Dance NRGY duo's Soetkin Goedbloed & Raïsa Seldrum en Amber-Marie Van de Putte & Nayah Wouters op het podium, ze behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats.

Dance NRGY nam met drie groepen aan het kampioenschap deel. 'Rising Starz' werd vijfde bij de startklasse junioren, 'Disco NRGY' tweede bij de adults 3 en 'Teen NRGY' die op het hoogste niveau danst behaalde de tweede plaats bij de adults topklasse! Voorzitster Muriel Defever was na afloop zeer tevreden over de resultaten van haar dansers en de vele helpende handen van de vrijwilligers.

© www.krantvanblankenberge.be