Krant van Blankenberge | Cultuur
Blankenberge: 29/01/2016 Belle Epoque Centrum zoekt oud modemateriaal Het Belle Epoque Centrum Blankenberge kiest dit jaar voor haar thema-tentoonstelling 'Mode in de belle époque'. Voor deze expo die zal lopen van 21 mei tot en met 30 oktober is men nog op zoek naar kledij, accessoires, juwelen ... Belle Epoque Centrum zoekt oud modemateriaal

'Belle Epoque Schatten' de jaarlijkse thema-tentoonstelling die binnen het geheel van het bezoekerscentrum wordt opgesteld belicht telkens een ander aspect van de Belle Epoque. De expo vorig jaar 'Speelgoed in de belle époque' kon heel wat gezinnen bekoren. Dit jaar kiest het Belle Epoque Centrum voor een mode-gerelateerde tentoonstelling.

Mode in de periode 1870-1914 was zeer belangrijk voor de aristocratie en de nieuwe rijken. Via kledij, accessoires en juwelen kon men zich onderscheiden van het gewone volk. Dit thema past perfect binnen de permanente invulling van het Blankenbergse centrum en schetst de bezoekers een duidelijk beeld van de mode in deze periode en het contrast tussen arm en rijk.

De tentoonstelling toont authentieke kledij, accessoires, juwelen en parfum flessen. Ook mode-magazines komen aan bod, want ook in die tijd vergaapten dames én heren zich aan modieuze prenten. Thonet meubeltjes die inspelen op het aspect mode staan verspreid over de vier verdiepingen. Conservator Dirk Decoster kreeg voor deze expo medewerking van de gemeente De Haan, musea uit binnen- en buitenland en privé verzamelaars.

Niettegenstaande de reeds rijke verzameling doet het Belle Epoque Centrum een warme oproep naar mensen die bereid zijn om oude stukken in bruikleen te geven voor deze thema-tentoonstelling. Authentieke kledij, accessoires, juwelen, mode-magazines en foto's uit die tijd zijn meer dan welkom. Wie denkt iets moois te hebben, let op de stukken moeten wel dateren van voor 1914, mag conservator Dirk Decoster van het Belle Epoque Centrum contacteren op het nummer ☎ 050/42 87 41.

© www.krantvanblankenberge.be