Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 04/02/2016 Brihang en Ntrek te gast op de Maerlant Middenschool In het kader van de poëzieweek kwamen de West-Vlaamse rappers Brihang en Ntrek een workshop Slam Poetry geven aan de leerlingen van de Maerlant middenschool. De workshop was een initiatief van de provincie West-Vlaanderen om jongeren te leren omgaan met gevoelens.

David Dehenauw, voorzitter van het gemeenschapsonderwijs Blankenberge-De Haan kwam de leerlingen aanmoedigen. In een eerste fase mochten de leerlingen zichzelf al rappend voorstellen. Tijdens een tweede fase kwam er een beat bij en moesten ze in groepjes een liedje schrijven omtrent 'wel in je vel'. Het rijmen bleek niet altijd even gemakkelijk. Nadien mochten ze op de beat van Brihang hun West-Vlaamse lyrics samen op een ritmische wijze door de geluidsinstallatie laten weerklinken.

Tussen de doe-activiteiten door pikten de leerlingen ook iets mee over de hip-hop cultuur. Rapper Brihang heeft ook zijn eigen rapsong 'Oe ist' laten horen. De leerlingen die best wel onder de indruk waren, vonden het bezoek van Brihang en Ntrek bijzonder boeiend en leerrijk. Ze hebben alvast de harten gestolen van enkele meisjes ... vanaf nu zijn de twee West-Vlaamse rappers steeds welkom op school.

© www.krantvanblankenberge.be