Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 11/02/2016 Romantische happy end voor Humboldt pinguïns Meestal zijn het de aangespoelde zeehondjes die het nieuws halen, maar dit keer zijn de pinguïns een hot item. Broer en zus, Tommy en Presciosa, twee vaste bewoners van het Sea Life Center Blankenberge, hebben elk een date gevonden via een relatiesite. Romantische happy end voor Humboldt pinguïns

Vorig jaar begin april zijn het pinguïn koppel Happy en Arnold de trotse ouders geworden van twee schattige kuikentjes Tommy en Presciosa. De uitbreiding van de pinguïn familie maakt deel uit van het Sea Life kweekprogramma dat de instandhouding en bescherming van deze met uitsterven bedreigde diersoort wil bewerkstelligen.

Broer en zus, de enige pinguïns singles in het Sea Life Center Blankenberge, waren reeds een poosje op zoek naar een date. Met wat hulp van de dierenverzorgers zijn ze op relatieplanet.be de grootste datingsite van Vlaanderen terecht gekomen. Hun opmerkelijk profielen haalden de media zowel in Vlaanderen als in Nederland waardoor er al heel vlug respons kwam.

Amper één week na registratie had Presciosa reeds een 'match'. Ze wekte interesse van Humboldt-pinguïn Winny die drie jaar geleden uit het ei kwam in het Sea Life Center in de Nederlandse badplaats Scheveningen. Beide pinguïns lieten er geen gras over groeien en besloten meteen een datum te prikken om te daten. De twee hebben elkaar gisteren voor het eerst ontmoet in Blankenberge. Winny viel meteen voor de charmes van Presciosa en Winny had zijn beste smoking aangetrokken en ook Presciosa liet zich van haar mooiste kant zien. De vonk sloeg al vlug over en de eerste kus liet niet lang op zich wachten. De romantische date van Winny en Presciosa was geslaagd! Het smoorverliefd koppeltje besloot meteen om de grote sprong te wagen ... voortaan brengen ze hun dagen samen door in Blankenberge.

Tommy, de broer van Presciosa, gaat zijn geluk beproeven in Nederland. Via dezelfde datingsite relatieplanet.be vond hij een match in het Sea Life Center van Scheveningen. Een romantische happy ending voor de Humboldt pinguins rond Valentijn!

© www.krantvanblankenberge.be