Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 01/03/2016 Vier musketiers en the queen klinken op de vriendschap Een twaalftal jaar geleden werd in de schoot van het toenmalige Nato Maintenance and Supply Agency in Luxemburg de Port Services Support Conference opgericht. Tussen de vertegenwoordigers van vier lidstaten die aan de bakermat lagen van deze organisatie groeide een hechte vriendschap die dit weekend nog maar eens opnieuw werd aangehaald met een gezellige bijeenkomst in Blankenberge. Vier musketiers en the queen klinken op de vriendschap

De oprichting van de Port Services Support Conference had tot doel bij het aanmeren van de marineschepen van de lidstaten logistieke steun te verlenen over de ganse wereld. Aan de bakermat van de organisatie lagen vier lidstaten: Noorwegen, Spanje, Italiƫ en Belgiƫ, respectievelijk vertegenwoordigd door Rune Fromreide, Esteban Martinez, Sendra Giovanni Alessi en onze stadsgenoot Franky Denoyette. De conferentie werd steeds ondersteund door mevrouw Annie Moriot.

De vijf konden het altijd zeer goed vinden met elkaar. Er ontstond een hechte vriendschap die onverwoestbaar bleek. De mannen in het gezelschap noemen elkaar de vier musketiers. Mevrouw Annie Moriot kreeg de titel van Queen.

Ondertussen kreeg de organisatie een nieuwe naam en wijzigde ook de situatie van de vertegenwoordigers, maar de vriendschap bleef bestaan. Ook na pensionering bleven 'de vier musketiers' elkaar opzoeken. Ze kwamen eerder samen in Rome en waren tevens te gast op het huwelijk van hun Spaanse collega in Valencia. Op uitnodiging van de Belgische vertegenwoordiger Franky Denoyette kwam het gezelschap afgelopen weekend samen in Blankenberge.

"Na een welkomstdrink en een etentje op vrijdagavond was de toon meteen gezet", zegt Franky Denoyette. "Op zaterdag hebben we het Belle Epoque Centrum en het Huisje van Majutte bezocht. 's Avonds hebben we genoten van een heerlijke zeevruchtenschotel in bistro De Sloepe. Achteraf, na enkele cocktails 'Flanders Fields', hebben we ons nog reuze geamuseerd. We hadden immers iets te vieren. Rune Fromreide, de enige van ons die nog in actieve dienst is, werd zeer recentelijk door de Noorse Koning benoemd tot Commodore."

© www.krantvanblankenberge.be