Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 07/03/2016 De Lustige Vrienden nodigen je uit in Herberg De Gemeste Haan De Koninklijke Toneelkring 'De Lustige Vrienden' legt momenteel de laatste hand aan hun nieuwste productie. Het blijspel 'Herberg De Gemeste Haan' van auteur Berty Tonnaer-Mommers gaat nu zaterdag in première. De Lustige Vrienden nodigen je uit in Herberg De Gemeste Haan

De voorbije weken heeft de cast van de toneelkring De Lustige Vrienden onder regie en algemene artistieke leiding van Christine Van Moorter en Nicole Amandels druk gerepeteerd voor het stuk 'Herberg De Gemeste Haan'. Deze week komt het gezelschap nog tweemaal bij elkaar voor de algemene repetitie.

Het blijspel vertelt het verhaal van Berten, eigenaar van een verwaarloosde herberg. Na een traumatische ervaring heeft de brave man een heilige schrik opgelopen voor vrouwen.

Op een dag stranden er drie jongens in de herberg die op een camping al hun spullen zijn kwijtgeraakt. Twee dames met autopech, Annie met haar nichtje die overal doodsbang voor is, komen er ook aankloppen. Als er dan ook nog twee meisjes van een dansvereniging hun entree maken om er te repeteren, is de maat voor Berten helemaal vol.

Naast al deze karakters die voor de nodige animo zorgen is er ook nog Nelly, de bakkersvrouw, die een oogje op hem heeft. Berten moet echter niets van haar weten. Het lijkt erop dat de situatie in Herberg 'De Gemeste Haan' stilaan uit de hand begint te lopen. Stadsjongens die niets snappen, een griet die overal bang voor is, twee kakelende meiden, een opdringerige Nelly, ... Hoe Berten zich hieruit zal redden is nog een groot vraagteken, ...

Het blijspel 'Herberg De Gemeste Haan' gaat door in zaal Sint-Amand, gelegen in de Kerkstraat 416 te Blankenberge. Het stuk gaat in première nu zaterdag 12 maart om 20:00 uur. Daarnaast zijn er nog vier voorstellingen: zondag 13 maart om 19:00 uur, vrijdag 18 en zaterdag 19 maart om 20:00 uur en zondag 20 maart om 19:00 uur. Kaarten aan 8 euro te verkrijgen in café Sint-Amand. Ook online of telefonisch op het nummer 050/42 85 02. Wie nog kaarten wil bemachtigen zal zich moeten haasten. Reeds tachtig procent van de plaatsen zijn verkocht.

© www.krantvanblankenberge.be