Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 29/03/2016 Lions trakteert minderbedeelden met paasbanket Lions trakteert minderbedeelden met paasbanket Op paasmaandag werden een honderdtal mensen uit de regio die het wat minder goed hebben getrakteerd op een heerlijke paaslunch in zaal De Kerkewegel. Het nobel initiatief ging uit van de Lionsclub Blankenberge.

"Voorgaande jaren organiseerden we telkens een kerstmaaltijd", zegt Joris Debruyne van de Lionsclub Blankenberge. "Omdat we daarmee een beetje in het vaarwater kwamen van de stad en de seniorenraad die ook dergelijk initiatief op poten zet rond de kerstperiode, hebben wij onze activiteit verschoven naar Pasen."

"De beproefde formule blijft nagenoeg hetzelfde", zegt Joris. "De mensen die hier aanwezig zijn vandaag, in totaal een honderdtal, werden aangeschreven door de Blankenbergse vrijwilligers vereniging Sint-Vincentius en het OCMW. Wij van de Lions Blankenberge bezorgen hen een gezellig samenzijn met een gratis paaslunch. Ondertussen zijn ze met z'n allen aan het aperitieven. Straks volgt het voorgerecht een vispapillotte, daarna als hoofdgerecht ossenhaas met groentjes en frietjes. We sluiten de maaltijd af met een stuk taart en koffie."

De Lions Club Blankenberge trekt elk jaar een flinke som uit om sociale projecten te steunen in onze regio. Met het aanbieden van een paasbanket aan mensen die het wat minder goed hebben binnen onze samenleving, heeft de serviceclub haar belangrijkste doelstelling 'dienstbaarheid' opnieuw alle eer aangedaan.

© www.krantvanblankenberge.be