Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 27/04/2016 BZV-Waterpolo tevreden met vijfde plaats Zoals bij vele sporten is de ook het seizoen van de waterpolo-competitie voorbij. Vrijdag 22 april speelde Blankenberge de allerlaatste wedstrijd van de play-offs tegen Strombeek. Er werd gestreden voor de vijfde plaats in de rangschikking. BZV-Waterpolo tevreden met vijfde plaats

Bij onderlinge confrontaties konden beide ploegen telkens de punten thuis houden en beloofde het alsnog een laatste spannende wedstrijd te worden. "Bedoeling van onze ploeg was om het seizoen met een goed gevoel af te sluiten. Met dit als uitgangspunt hebben we de wedstrijd tegen Strombeek onbevangen aangevat", aldus speler Karel Marmenout.

De wedstrijd ging gelijk op. De eerste periode werd afgesloten op 1-1. Blankenberge maakte het verschil in de tweede periode en kon uitlopen tot 5-6 mede dankzij het allereerste doelpunt van kadet Dries Vanackere. Ook de derde periode kon BZV winnend afsluiten dankzij een 'buzzer beater' van Karel Marmenout van op zowat 20 meter. Blankenberge slaagde erin om in de slotfase uit te lopen tot 10-13. De wedstrijdscore werd vastgelegd op 12-14. Blankenberge kwam zo definitief op de vijfde plaats terecht. "Het behalen van onze doelstelling is bij deze dan ook ingelost. BZV-waterpolo kan terugblikken op een geslaagd seizoen. Ons objectief voor volgend jaar ligt nog niet vast, maar een plaats in de top drie moet tot de mogelijkheden behoren", zegt Karel tot besluit.

:: Seizoen overzicht 2015-2016 ::

Drie spelers lagen meer dan 20 wedstrijden in het water ... Manoah Nicaise, Dries Vindevoghel en Manu Dubois. Over het ganse seizoen werden er exact 200 doelpunten gescoord. Topschutter is Karel Marmenout. Hij kreeg 56 keer de bal tussen de palen. Manoah Nicaise is tweede met 38 doelpunten op zijn naam. De jongere generatie, nu nog cadetten, Dries Vanackere en Bram Demeulenaere speelden reeds meer dan tien wedstrijden bij de eerste ploeg. Hun ploeggenoten Yari Misson en Ryan Dekempe konden zelfs verschillende keren scoren. Niet te vergeten is het uitstekend seizoen van keeper Jill Laurens en vervangend keeper Bram Demeulenaere die bewees dat mits de nog nodige ervaring en training de toekomst van de eerste ploeg verzekerd is!

© www.krantvanblankenberge.be