Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 29/05/2016 Gaston Berghmans krijgt laatste rustplaats op zee Zaterdag 28 mei is de asse van de overleden acteur en komiek Gaston Berghmans toevertrouwd aan de zee. Dit gebeurde in intieme kring voor de kust van Blankenberge.

Gaston Berghmans overleed op zaterdag 21 mei op 90-jarige leeftijd in een rust- en verzorgingstehuis in Schoten, waar hij pas sinds enkele maanden verbleef. De publieke uitvaart vond vrijdag plaats in de Sint-Andrieskerk te Antwerpen. Tijdens de plechtigheid brachten heel wat bekende artiesten een laatste groet aan de overleden komiek.

Gisteren werd de asse van Gaston Berghmans toevertrouwd aan de Noordzee voor de kustlijn van Blankenberge. Dit gebeurde in intieme kring aan boord van de Water-Taxi, een gespecialiseerd bedrijf die zeetochtjes aanbiedt op maat van de klant.

Na het neerlaten van de biologisch afbreekbare urne met de asse van Gaston Berghmans werden er door zijn vrouw Jenny, dochter Chantal en schoonzoon Paul witte rozen in zee gegooid. Na een laatste groet en eerbetoon met de scheepshoorn werd de familie terug aan land gebracht.

Dat de asse van Gaston Berghmans hier aan de zee werd toevertrouwd is niet toevallig. Gaston had heeft altijd een bijzondere band gehad met Blankenberge. Onze badstad was voor hem en zijn vrouw Jenny hun tweede thuis tijdens de zomermaanden. Het was zijn wens om hier voor onze kustlijn zijn laatste rustplaats te krijgen.


De redactie van Krant van Blankenberge wenst langs deze weg de familie van Gaston Berghmans uitdrukkelijk te bedanken dat we aanwezig mochten zijn bij de laatste groet aan hun dierbare. Alhoewel het niet de bedoeling was om er een artikel over te schrijven, we werden enkel uitgenodigd om familiefoto's te nemen, kregen we van de schoonzoon van Gaston alsnog de toestemming om een ingetogen stukje te publiceren.

© www.krantvanblankenberge.be