Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 28/06/2016 Politie investeert in nieuwe dienstvoertuigen Onlangs gaf het Politiecollege en de Politieraad groen licht voor de aankoop van een aantal dienstvoertuigen voor de Politiezone Blankenberge-Zuienkerke. De overhandiging van het nieuw materiaal gebeurde gisteren voormiddag in aanwezigheid van de burgemeesters Patrick De Klerck en Alain De Vlieghe. Politie investeert in nieuwe dienstvoertuigen

Het voertuigenpark van het politiekorps werd uitgebreid met een Volkswagen Amarok die voornamelijk zal worden ingezet door de wijkdienst op het grondgebied Zuienkerke. Daarnaast beschikt de wijkdienst vanaf nu ook over een elektrische fiets ... en dat is nieuw binnen het korps. "De elektrische fiets hebben we aangeschaft voor de wijkagent die de wat grotere afstanden moet afleggen maar ook in functie van ons ouder personeel die verondersteld wordt om langer te blijven werken", aldus korpschef Hans Quaghebeur.

Tenslotte werden er vijf mountainbikes aangekocht. "Dit type fiets maakt reeds tien jaar deel uit van ons voertuigenpark", zegt korpschef Hans Quaghebeur. "Sommige waren dringend aan vervanging toe. Ze worden dan ook het jaar rond dagelijks ingezet om te patrouilleren langs de smalle paadjes in de villawijken, maar ook in het centrum en op de Zeedijk. Vooral ons jonger personeel maakt er graag gebruik van."

De nieuwe rijwielen werden aangekocht bij Cool Electro Cycle, gelegen in de De Smet de Naeyerlaan in Blankenberge. "Zowel de elektrische fiets als de mountainbikes zijn van Belgische makelij", zegt fietsenhandelaar Christophe Cool. "De rijwielen van het merk Venturelli zijn geproduceerd en voorzien van een witte lak door bvba Bonaventure in Hooglede. Het aanbrengen van de stickers met de kleuren en het logo van de politie namen wij voor onze rekening. De mountainbikes zijn uitgerust met hydraulische schijfremmen waardoor de agenten in staat zijn om veel korter te remmen."

De Volkswagen Amarok werd aangekocht bij garage Raes in Brugge.
Het totale kostenplaatje van de nieuwe aanwinst dienstvoertuigen bedraagt 44.521 euro.

© www.krantvanblankenberge.be